menu

  • 2016.04.08.

Kerékpáros teljesítménytúra

Kecskemét–Szolnok–Kecskemét kerékpáros teljesítménytúra az egyetemmé válás útján

A szervező Kecskeméti Főiskola a kerékpáros teljesítménytúrával is a kecskeméti és a szolnoki intézmények integrációjával létrejövő új egyetemre szeretné felhívni a figyelmet a sport eszközével. A túra jó edzettségi állapotot igényel gyakorlott kerékpározóktól, de a szervezők – a hallgatók, munkatársak, öregdiákok, duális partnercégek képviselői mellett – minden vállalkozó kedvű biciklist szívesen látnak.

kf_szf_logo

2016. július 1-jén a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével egy új egyetem kezdi meg munkáját. Az egyesülési tárgyalások jól haladnak, és nemcsak a vezetőség, hanem a különböző területek szakemberei is együtt dolgoznak az új intézmény működési rendjének kialakításán. Autóval, busszal és vonattal a munkatársak már számtalanszor megtették a két város közötti távolságot, most a Kecskeméti Főiskola Sportirodájának szervezésében az arra vállalkozók kerékpárral is megtehetik majd. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki kellőképpen edzett a táv teljesítéséhez.

A teljesítménytúra a Kecskemét–Szentkirály–Tószeg–Szolnok–Tószeg–Szentkirály–Kecskemét útvonalon halad majd, és az elvárt átlagsebesség 30 km/óra. A mintegy 140 km-es távon pihenő csak Szolnokon lesz, ahol a kerékpárosokat fogadja a Szolnoki Főiskola vezetősége. Látszik, hogy a teljesítménytúra nem hétköznapi kihívás lesz – hangsúlyozza a szervező Sáfár Tamás –, ezért olyanokat várnak, akik heti több alkalommal, edzésszerűen használják a kerékpárjukat, és ebben az évben már több száz kilométert letekertek.

Az indulás 2016. április 15-én 10 órakor lesz a GAMF Kar főépületének parkolójából.

Az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat a safar.tamas@rh.kefo.hu e-mail címen, és ne felejtsenek el magukkal sisakot, folyadékot hozni.

A túra nem biztosított útvonalon halad, ezért a kerékpárosoknak a KRESZ szabályainak betartása mellett kell majd haladniuk.

 

Kecskeméti Főiskola


                  

Kapcsolódó képek