menu

  • 2016.04.13.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. – A forradalom

Premier film a Malom Moziban.

  • francia vígjáték, színes, magyarul beszélő (12)
  • rendező: Jean-Marie Poiré
  • szereplők: Jacquouille la Fripouille / Jacquouillet (Christian Clavier), Comte Godefroy de Montmirail (Jean Reno), Gonzague de Montmirail (Franck Dubosc), Adélaide de Montmirail (Karin Viard)
  • 110 perc

 

Ki ne emlékezne a középkorból a jelenbe tévedt, bátor Godefroy lovagra és segédjére, a minden lében kanál Jacques-Foches-ra, akik 1993-ban az egész világot meghódították csetlés-botlásaikkal? Az 1998-ban elkészült Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.- Az időalagút után tizennyolc évvel végre itt a várva-várt folytatás, amely pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt: 1794-ben, a vérzivataros francia forradalom kellős közepén.
A fess Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches, a bolondos (Christian Cavier), alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Napóleon Bonaparte tanácsadója, hanem közvádló is egyben. Rögtön guillotine alá is akarja küldeni hőseinket és Godefroy arisztokrata utódait is, akik felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroyt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy magára hagyja földijeit a bajban…

 

port.hu

Malom Mozi

Kapcsolódó képek