menu

  • 2016.04.22.

Katasztrófavédelmi és Rendőrségi Nyílt Nap Kecskeméten

Az érdeklődők közelebbről is betekintést nyerhettek a rendőri és a katasztrófavédelmi hivatás szerteágazó világába.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. április 21-én Szent György napja alkalmából a megyeszékhelyen ismét megrendezte a Katasztrófavédelmi és Rendőrségi Nyílt Napot.

Az egyenruhások a nap folyamán színes programokkal várták a rendezvényre kilátogató több száz vendéget. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai játékos és tanulságos programokkal jelentek meg a rendezvényen, amelyek közül valamennyi korosztály megtalálhatta az életkorának, érdeklődésének megfelelőt. A látogatók többek között betekintést nyerhettek a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységébe, illetve a nyomrögzítés szerteágazó világába.

Az érdeklődők próbára tehették ügyességüket a főtéren kialakított kerékpáros akadálypályán, valamint közlekedésbiztonsági vetélkedőkön és szolgálati kutyás bemutatókon is részt vehettek. A programok elmaradhatatlan része volt a szolgálati gépkocsik megtekintése is. A „Mini rendőr” program keretében a gyerekek felpróbálhatták a rendőrök egyenruháját, amely osztatlan sikert aratott a fiatalok körében. A vendégek a katasztrófavédelem világába is betekintést nyerhettek. Többek között megtekinthették egy tűzoltóautó felszerelését, valamint az erre a célra kialakított füstsátorban kipróbálhatták a légző készülékeiket.

A kilátogatók tartalmas és élményekben gazdag napot tölthettek el az egyenruhások társaságában, amelyet az érdeklődők nagy létszáma is bizonyított.

 

police.hu

Kapcsolódó képek