menu

  • 2016.04.27.

A KESI bejutott az NB-I-be

Az NB II-es asztalitenisz csapatbajnokság győztese a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kesi.

Szuperinfó-Ceglédi VSE II.- Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 9/9.
Helyszín: Cegléd, Damjanich utca 3.

A mérkőzésen a párosokban Tóth Bence és Mezei Levente nyert, míg a Hornyák Tibor – Gyarmati Zsolt páros veszített. Az egyéniben az első körben meglepetésre Tóth Bence az ellenfél első játékosát (Szelei) döntő szett 8/2-es hátrányból fordítva nyert. Szabó Dániel a nagy csatában döntő szettben maradt alul. Mezei Levente simán nyert az ellenfél 4. játékosa ellen és ekkor jött a hideg zuhany Hornyák 2/0 előnyből szoros szettekben kikapott. (nem várt vereség). A folytatásban papírformának megfelelő eredmények születtek. Az utolsó körben Hornyák legyőzte Bozsót az ellenfél addig veretlen játékosát, Tóth sima győzelmet aratott a Ceglédiek fiatal tehetséges játékosa Ócsai Máté ellen, ezzel már elérték a bajnokság megnyeréséhez szükséges döntetlent. Szabónak nem sikerült a bravúr Szelei ellen és Mezei is vereséget szenvedett Koroknay ellen.

Győztes csapat

Győztes csapat

Győztesek:
Szuperinfó Ceglédi VSE II. : Bozsó Norbert 3, Szelei Szabolcs 3, Koroknay Tamás 2, Ócsai Máté 0, Bozsó – Ócsai páros.
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér: Tóth Bence 3, Hornyák Tibor 2, Szabó Dániel 2, Mezei Levente 1, Tóth – Mezei páros.

Fodor Miklós edző:  “Idegenben sikerült a csapatnak kiharcolni a bajnokság megnyeréséhez szükséges 1 pontot. Gratulálok a csapatnak az egész éves jó teljesítményhez! Hajrá Spartacus! Hajrá Kesi! Hajrá helyi érték!”

Bekövetkezett az, amiben csak titkon reménykedett a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöksége és a KESI asztalitenisz szakosztály vezetése. Az NB II-es férfi csapat a hétvégi utolsó fordulóban a Ceglédi VSE II. elleni döntetlen eredmény révén megnyerte a csapatbajnokságot. A Kecskeméti Sportiskola létrehozása (2008. szeptember 1.) a második generációval is sikerült felkerülni az NB I-be.

Tavaly az elnökség a jövőt tekintve komoly döntési helyzetbe került. Az első csapatuk kiesett az NB I-ből. Hornyák Tibor, Domokos Győző akkor idősebb versenyzőként játszott a csapatban, míg Tóth Áron, Balogh Erik, Szabó Levente, Varga Roland saját nevelésű utánpótlás játékosként versenyzett. Ők harcolták ki a feljutást 2014/15–ös bajnokságban, ám fiataljaik kiöregedtek a KESI-ből és egyetemi tanulmányaikat Budapesten folytatták. Az NB-II-es pozíció az első csapat számára tehát adva volt.
Ugyanakkor a második csapat, az NB III-ban elért első helyezése jogán szintén feljutott az NB II-be. Az együttes magját Tóth Bence, Mezei Levente, Szabó Dániel KESI játékosok alkották.
Az elnökség úgy döntött 2015. júliusában, hogy az NB II-ben csak egy csapatot indít. Ismerve az ellenfelek játékerejét, bár célként az NB II. 1-3 helyének valamelyikét tűzte ki célul, de ezt azért kissé a csodák kategóriájába lett sorolva. Aztán a fiatalok rácáfoltak erre, már a félidőben az első helyen zárt a csapat. Ez semmi másnak nem volt köszönhető, mint a kiváló szakmai munkának, a játékosok fejlődésének és az akaratának.

Ujhidy Tibor elnök:
“Büszke vagyok a srácokra, hiszen ritka bravúr, hogy újoncként, ráadásul szinte „kölyökcsapattal” bajnokságot nyer a magasabb osztályban is egy együttes. Természetesen Fodor Miklós edzőnek elévülhetetlen érdemei vannak benne. Ismét bebizonyosodott, hogy jó úton jár az utánpótlás nevelésünk, köszönet a KESI-nek is. Erényünk volt, hogy egységes játékerőt képviselt csapatunk, nem volt gyenge láncszem, no meg hogy versenyzőink hittek magukban. Hogyan tovább? Miért ne lehetne megkapaszkodni az NB I-ben?”

Kapcsolódó képek