menu

  • 2016.05.25.

Befutott a 15. Drogmentes Maraton

Május 22-én vasárnap kisebb tömeg fogadta a Budapestre befutó Drogmentes Magyarországért Maraton csapatát.

A Hősök terére érkezéssel befejeződött a 15. országos futó akciójuk, amely során ismét hatékony drogfelvilágosítást végeztek.

Az elmúlt közel másfél évtized után idén is elindult a Drogmentes Magyarországért Maraton, hogy 42 nap alatt körbe fussák az országot, és igaz adatokat adjanak a drogok károsító hatásaival kapcsolatban. Tántoríthatatlanul, minden akadályt leküzdve – legyen az időjárási, vagy bármilyen más tényező, bármilyen más érdek – végezték munkájukat azért, hogy elvigyék a drogok nélküli boldog élet üzenetét.

Az április 9-ei budapesti indulás után a futók az ország nyugati része felé haladva mind a 19 megyét érintve értek célba. A 42 napos útjuk során 2100 kilométert tettek meg 320 települést érintettek, és több mint száz iskolában tartottak drogfelvilágosító előadást.

Prevenciós munkájuk eszközei az elmúlt években már bizonyítottak; egyrészt érthető nyelven a fiatalok számára is befogadható módon tájékoztatást adnak a drogok káros hatásairól, másrészt felvilágosító füzetek terjesztésével igyekeznek eloszlatni azokat a hamis adatokat, amelyek a drogok fogyasztásával kapcsolatban kialakultak.
A Drogmentes Magyarországért Maraton ily módon több, mint 161.800 embert ért el országfutó rendezvényén, így az idei volt az eddigi legeredményesebb akciójuk.

Mivel az elmúlt évek során számos iskolában fordultak meg a futók évről-évre, így az elmúlt 15 év alatt voltak olyan tanulók is, akik az első iskolai évüktől kezdve a ballagásukig minden évben találkoztak az előadókkal, és évről-évre drogmentességet fogadtak. Ennek eredménye kézzelfogható azokból a köszönetnyilvánításokból, amelyek az évek során a Drogmentes Magyarországért Maratonhoz eljutottak. Ezek között van olyan középiskola, ahol a pedagógusokkal együtt végzett fáradhatatlan munkának köszönhetően csökkent a drogozás, a marihuána fogyasztás.

A drogfelvilágosító, és rehabilitációs munkából számos hatósági, és civilszervezet kiveszi a részét. Ezek mellett nem elhanyagolható a vallások, az egyházak segítő közreműködése sem, hiszen a test épségének és a lélek szabadságának béklyóktól mentes gondolata megtalálható a vallásos tételekben. Nincs ezzel másként a Nemzetközi Szcientológia Egyház sem, amely magyar nyelvű drogfelvilágosító füzetekkel támogatja a Drogmentes Magyarországért Maratont azért, hogy minél több emberhez eljuttassák a drogmentesség üzenetét, szemelőt tartva L. Ron Hubbardnak, a Szcientológia vallás alapítójának intelmét, miszerint: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”

További információ: www.drogmentes.info

Kapcsolódó képek