menu

  • 2016.05.26.

Ülésezett a Városi Balesetmegelőzési Bizottság Kecskeméten

„A balesetek megelőzése össztársadalmi feladat, ezért közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.”

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága (VBB) 2016. május 25-én délelőtt tartotta 2016. évi I. ülését a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.

Az ülést Kerti István r. alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője, a VBB elnöke nyitotta meg. Beszédében statisztikai adatokkal alátámasztva bemutatta a megyeszékhelyi rendőrkapitányság közlekedésbiztonságának aktuális helyzetét, jellemzőit. Hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése össztársadalmi feladat és közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon.

Szilágyi József r. hadnagy, a VBB titkára tájékoztatta a jelenlévő tagokat azokról a baleset-megelőzési programokról, kampányokról, amelyek végrehajtásra kerülnek, továbbá ismertette azokat az új elemeket, amelyek beépítésével még eredményesebbé tehető a megelőzési tevékenység.

A bekövetkezett közúti közlekedési balesetek legfőbb okainak vizsgálata során szerzett ismeretek alapján a bizottság meghatározta a megelőzési tevékenység fő irányait, feladatait.

A bizottság tagjai hozzászólásaikban kifejtették, hogy az új, átfogó megelőzési program valóban elősegítheti a kitűzött célok megvalósulását és biztosították a kapitányságvezetőt a támogatásukról.

 

police.hu

 

Kapcsolódó képek