menu

  • 2016.06.03.

VI. Nagy Sportágválasztó

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a Kecskeméti Város Közgyűlése Sport Munkacsoportjával együttmáködve rendezi meg 2016. június 10-én (pénteken) a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót.

A rendezvény helyszíne a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornaterme és kültéri sportpályája, ahová ingyenesen lehet kilátogatni.

Az iskolák számára a szervezett program 9-16 óra között lesz. 11 órakor kerül sor várhatóan mintegy 1500 gyerek részvételével a rendkívül látványos Nagy Testnevelésóra megtartására, amely a tavalyi évben is hatalmas sikernek örvedett. Ezután 11.30-kor lesz az ünnepélyes megnyitó.

A megnyitón részt vesz Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Leviczky Cirill sportért felelős biztottsági elnök és Bogasov István Sport Munkacsoport vezetője.

-Terveik szerint mintegy 30 sportág, és ahhoz tartozó egyesület – többek között fogyatékkal élők is – fognak megjelenni egy időben. Az esemény keretében egy-egy sportág meg tudja szólítani a gyerekeket.
-Teret, lehetőséget tudnak nyújtani a kecskeméti kluboknak, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat.
-Versenyt írnak ki az iskolák között, amely elsősorban a mozgósításról szól. A megjelenő iskolai létszám alapján az oktatási intézmények értékes sporteszköz díjazásban részesülnek.
-A minimun 70 fővel megjelenő iskolai létszm esetén értékes sporteszközdíjazásban részesülnek, akik legjobban mozgósítanak.
I. díj: 80.000 Ft értékű sportszer
II. díj: 70.000 Ft értékű sportszer
III. díj: 60.000 Ft értékű sportszer
-A 200 fős intézményi létszám alatti helyezések sorrendje a résztvevői létszám és az intézményi létszám aránya alapján lesz megállapítva. Azok az intézmények lesznek figyelembe véve az elbírálásnál, amelyk az intézményi ltészámuk legalább 30 %-át mozgósítják.
I. díj: 50.000 Ft értékű sporteszköz
II. díj: 40.000 Ft értékű sporteszköz
III. díj: 30.000 Ft értékű sporteszköz

Az előző kecskeméti sportágválasztók hagyományt teremtve megalapozták mind színvonalában, mind programjában, mind a résztvevők számában a következő évek rendezvényét.
A szervezők úgy gondolják, hogy a rendszeressé váló rendezvény a sportolás, a szabadidő hasznos eltöltésén túl, nagyon sokat tud segíteni a kirekesztés megszüntetése, illetve a tolerancia erősítése területén is.

Kapcsolódó képek