menu

  • 2016.06.09.

Megnyitott a második adománybolt Kecskeméten

Június 1-én megnyitott Kecskemét második adományboltja a Szabadság tér 3. szám alatt (a Luther udvarban).

A bolt üzemeltetője a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány, amely már 1992 óta segíti a térség mozgáskorlátozott fiataljait. Az adományboltban névleges összegért kaphatóak konyhai eszközök, dísztárgyak, gyermek és felnőtt ruhák, játékok, műszaki cikkek, bútorok, könyvek.
A bevételből a fogyatékkal élőket, az idős, szociálisan rászorulókat támogatják, továbbá mikrobusz vásárlását, akadálymentes közösségi tér kialakítását, táborokat, tréningeket, képzéséket tervez megvalósítani az alapítvány.
Az adományok folyamatosan érkeznek, az árukínálat folyamatosan bővül.
A nagyméretű adományok megtekinthetőek az Adománybolt facebook-oldalán is.
Legyen Vásárló Ön is! Legyen Adományozó Ön is!

Az Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány 1992 óta működik. Bács-Kiskun megye egész területéről járnak hozzájuk fogyatékkal élők.
Az alapítvány képzéseket, tréningeket, kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat, táborokat, kulturális és sportrendezvényeket szervez annak érdekében, hogy kimozdítsa a sérült fiatalokat a négy fal bezártságából.

Az évek során angliai, francia, német kapcsolatokat építettek ki. Számítógépkezelői tanfolyamot, angol nyelvi foglalkozásokat, személyiségfejlesztő tréningeket szerveznek.
Városi, megyei és országos együttműködési kapcsolatokkal rendelkeznek, amelyek vonalán országszerte jó hírüket keltik partnereik.
Regionális találkozók, sportnapok keretében találkozhatnak a térség mozgáskorlátozottjai.
A havonkénti klubfoglalkozás során megbeszélik a mindennapi ügyes-bajos dolgaikat, programokat terveznek és bonyolítanak le.
Várják a térség fogyatékkal élő fiataljait.

2011 óta házi segítségnyújtó szolgáltatást működtetnek, amely magas színvonalú ellátást biztosít az érintetteknek.

Mofa adománybolt bejárat-1 kirakat-1

Kapcsolódó képek