menu

  • 2016.06.16.

Felkészülés a gondtalan nyárra

A szünidő gondtalan eltöltéséhez baleset- és bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagodhattak a kecskeméti diákok.

A gyermekek életkori sajátosságaikból adódóan a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek. Ők még nem rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül szükségesek, nem érzik a veszélyeket és figyelmük sem eléggé koncentrált és ez egyaránt igaz az otthoni és az egyéb balesetekre is. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá válnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén, továbbá felügyeletük sincs mindig kellőképpen megoldva.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre és a megelőzés lehetőségeire. Ennek érdekében a megyeszékhelyi rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei 2016. június 13-án 9 órától komplex prevenciós foglalkozást tartottak a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére.

A tanulók „Nyár veszélyei” címmel hallgathattak meg ismeretterjesztő előadásokat, amelynek keretében az áldozattá válás elkerülése érdekében kaphattak hasznos tanácsokat és közlekedési ismeretekre is szert tehettek. A bűnügyi szakemberek kábítószer- és nyomkereső szolgálati kutyával tartottak látványos bemutatót az iskola udvarán mintegy 450 iskolás és pedagógus számára.

Az egyenruhások arra is lehetőséget biztosítottak, hogy a részvevők közlekedési szabályismeretüket tesztlapok segítségével felmérhessék, amelyeket közösen kiértékelhettek a szakemberekkel. Az érdeklődők testközelből megismerkedhettek a rendőri karjelzésekkel, amelyek végrehajtását az elméleti ismeretátadást követően a gyakorlatban is kipróbálhattak.

A kora délutánig tartó színes programsorozat alatt a gyerekek megnézhették a szolgálati gépjárműveket és kerékpárokat, illetve lehetőségük nyílt személyesen beszélgetni a rendőrökkel. A résztvevők mindegyike baleset-és bűnmegelőzéshez kapcsolódó ajándékokkal is gazdagodhatott.

A gyerekek nagy örömmel vettek részt az interaktív programokon és lelkesen tették fel kérdéseiket. A pedagógusok elmondták, hogy fontos tapasztalatokkal és hasznos ötletekkel tudják diákjaikat nyári szünetre bocsátani.

 

 

police.hu

Kapcsolódó képek