menu

  • 2016.06.23.

Júliustól új területek válnak fizetőssé Kecskeméten

A parkoló automaták száma így 153-ról 167-re növekszik.

A fizetős övezetek bővítésére azért van szükség, mert az autósok általában olyan helyet keresnek, ahol nem kell fizetni, így a környéken élőknek komoly gondot okoz a házuk megközelítése. Az új parkolási rend elsősorban a piac és a Boldogasszony tér körüli kis utcákat érinti.

Fodor Zoltán rendszeresen parkol a Kálvin téren. A szabad helyeket intelligens parkoló rendszer jelzi, így itt már nem kell hosszú percekig szabad helyet keresgélniük az autósoknak. – Nekem a párom hívta fel rá a figyelmemet, hogy most már Kecskeméten is van ilyen, most ahogy kanyarodtam be, véletlenül rá is néztem. Megszokásból kanyarodtam be, de rápillantottam, hogy zölden világít-e – mondja.

Azonban nem mindenhol ennyire könnyű a parkolás. – Sokszor nehezen tudok megállni, főleg iskolaidőben az iskolák környékén. Ezért úgy szoktam belőni a célpontjaimat, hogy inkább a környező utcákat gondolom át, nem a legközelebbi parkolóhelyet keresem – meséli Hardi Angelika.

Nem egyszerűbb a helyzet azokon a területeken sem, ahol nincs parkoló automata. Ilyen például a Szarvas utca. Az itt lakók sokszor nem találnak helyet a parkoló autók miatt, így nem tudják megközelíteni a házukat. Júliustól azonban ez sok helyen megváltozik. A lakossági kéréseknek eleget téve ugyanis új területek válnak fizetőssé Kecskeméten – mondta Csíkos Imre, a Városrendészet vezetője.

A piac környéki kis utcákat, az Őz utcát, Szarvas utcát, Galamb utcát, a Pásztói, a Platthy utcát valamint a Boldogasszony teret vonják be a fizetős parkolói övezetbe.

Kecskeméten mintegy 153 parkoló automata van. A városrendészet azonban hamarosan elkezdi az új automaták kihelyezését, így ez a szám 167-re növekszik. Ezenkívül táblák hívják majd fel a figyelmet a változásokra.

Természetesen lesz néhány hetes türelmi idő is, amíg az autósok hozzászoknak az új parkolási rendhez. Ez idő alatt nem büntetnek a közterületesek, ha elmarad a parkolójegy, csak figyelmeztetnek.

 

forrás: kecskemet.hu

Kapcsolódó képek