menu

  • 2016.06.29.

Pedagógusok, mentősök és rendőrök munkája előtt tisztelegtek

Több száz pedagógus, rendőr és mentős munkája előtt tisztelegtek a Drogellenes Világnapon

Június 26-án, vasárnap több száz pedagógus, mentős, rendőr, és szakember munkája előtt tisztelgett a Drogmentes Világért Alapítvány Magyarországra tervezett programjával.

Az eredetileg ENSZ által kezdeményezett Drogellenes Világnapok 2016-ra tervezett programja nem véletlenül alakult így. Csak Magyarországon hosszú évek óta több száz pedagógus, rendőr, mentős, szakember dolgozik a droghasználat visszaszorításán.

Ezzel párhuzamosan pedig a drogdílereknek csak segít, hogy a lobbistáik egyre több országban érték el, hogy legalizálják vagy büntetlenné tegyék a különböző drogok használatát.

Éppen ezért a helyzetet még hátsó szándék nélkül értékelő szakemberek a drogmegelőzésben látják a lehetőséget. Hiszen droghasználók beszámolói és az eredményt hozó területek vizsgálata egyértelműen rávilágított, hogy az időben történő felvilágosításon keresztül lehet leginkább tenni a droghasználat terjedése ellen.

Csak 2016-ban több mint 800 pedagógus, rendőr, mentős, szakember, önkéntes munkája révén 170.000-nél is többen ismerték meg az igazságot a drogokról Magyarországon. Ebben nagy segítségükre voltak az Igazság a drogokról drogfelvilágosító füzetek.

Ezek azok a füzetek, amelyek a téma kutatási, és tapasztalati eredményeit sűrítik össze, tartalmaznak valós beszámolókat drogosoktól és drogterjesztőktől és mindezt olyan érthető nyelvezetben, hogy általános iskolások is könnyen megértik a lényegét. Volt olyan pedagógus, aki beszámolt arról, hogy az Igazság a drogokról füzetek segítségével jelentősen sikerült visszaszorítani és utána megszüntetni a droghasználatot középiskolai diákjai körében.

E munka iránti tisztelgésből a Drogmentes Világért Alapítvány Magyarország önkéntesi csapatával éppen ilyen Igazság a drogokról drogfelvilágosító füzeteket osztott a Budapesti járókelőknek a drogellenes világnapon. Megszokott türkiz pólóikban elárasztva nem csak Budapest több helyszínén, de Győrött, Pécsett és Szolnokon is rövid idő alatt számos füzetet osztott ki a 36 önkéntes. Az alapítvány beszámolója alapján a világnapon összesen 11.000 járókelnek sikerült ilyen drogfelvilágosító füzeteket átadni.

 

Kapcsolódó képek