menu

  • 2016.07.01.

Jogi segítségnyújtás a dél-alföldi munkaerő-piaci szereplők számára

2016. július 1-én kezdetét veszi a Dél-Alföld egészére kiterjedő, ingyenes és anonim jogsegély-szolgáltatás.

A korábbi hasonló programokat folytató „Dél-Alföldi JOGpontok” projekt keretében díjmentesen kérhető tanácsadás gyakorlott jogászoktól munkajog, cégjog, TB- és adójog területén. A várakozások szerint több mint 15 ezer munkaerő-piaci szereplő számára nyújthat segítséget a komplex szolgáltatás.

2016. július 1-én a Dél-Alföldön is megkezdi működését a jogszerű foglalkoztatást elősegítő, komplex jogsegély-szolgáltatás. A program a GINOP-5.3.3-15-2015-00001 azonosító számú „Dél-Alföldi JOGpontok” című projekt keretében valósul meg, teljes mértékben az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat jóvoltából. A támogatás összege 576,91 millió forint, amely segítségével a projekt kedvezményezettjei (az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége /ÁFEOSZ-COOP Szövetség/, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége) a be nem jelentett munkavállalás visszaszorításához, illetőleg az esetleges munkaügyi viták rendezéséhez kívánnak hozzájárulni szerte a régióban. Ennek érdekében a két érdekképviseleti szervezet a következő három évben több mint 15 ezer ügyfélnek kíván segítséget nyújtani széleskörű szolgáltatási portfolió keretében.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében összesen 26 helyszínen várják személyesen a tájékoztatást vagy segítséget igénylő munkaerő-piaci szereplőket. Az ingyenes jogsegély igénybe vehető továbbá ingyenes zöld számon (06-80-77-88-00), valamint online és e-mailes formában a projekt honlapján (www.jogpontok.hu), októbertől pedig döntőbírói szolgáltatás keretében is tanácsadásban részesülhetnek az érdeklődők.

A projektről bővebb információ a www.jogpontok.hu oldalon érhető el.

 

Kapcsolódó képek