menu

  • 2016.08.17.

24 órás shiatsu

Mi az a „24 órás shiatsu” rendezvény? 

A szervezők célja a shiatsu masszázs népszerűsítése, valamint egy helyi szervezet karitatív támogatása.

Létezik egy országjáró jótékonysági program: „24 ÓRÁS SHIATSU” névvel, melyet csapatuk már 4. éve rendez meg mindig más helyszínen. A rendezvény kitalálója egy társuk – Haller Erzsébet -, aki öt évvel ezelőtt megálmodta ezt a programot.

A programra az ország minden részéről önkéntes alapon érkeznek hozzájuk shiatsu-s csapattársak, kb. 25-30 fő. A rendezvényen 24 órán keresztül ingyenes masszázskezeléseket adnak a jelentkezőknek.

Párhuzamosan 5 shiatsu masszőr kezeli az érdeklődőket.

Tapasztalataik szerint 120-130 főt tudnak a 24 óra alatt megkezelni. Egy kezelés 45 percig tart, ami földön (szivacson), és ruhában történik.

A módszer, amivel dolgoznak, a shiatsu, egy japán eredetű, akupresszúrás testkezelés, masszázs. Nagyon kellemes, mély relaxációt adó masszázsról van szó, melynek fő eleme a meridiánok (energia csatornák) kezelése. A shiatsu általános hatása a test és lélek egyensúlyának megteremtése, az energiaáramlás kiegyenlítése. Számos mozgásszervi és belgyógyászati betegség kezelésében hatásos, és a betegségmegelőzésben fontos szerepet játszik.

Idén Kecskemét ad otthont ennek a rendezvénynek 2016. szeptember 10. szombat 9 órától szeptember 11. vasárnap 9 óráig.

A kezelések ingyenesek, de adományokat elfogadnak, amelyet teljes egészében felajánlanak a rendezvény végén egy kecskeméti szervezetnek, mely idén az „AUTISTA GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET„ lesz.
Természetesen cégek felajánlását is várják, erről az Egyesület kiállítja az adókedvezményre jogosító igazolást.

A helyszín az Ananda Jógastúdió, melynek vezetője- Vargáné Bende Erika – szintén ingyenesen bocsájtotta rendelkezésükre a stúdiót, amivel hatalmas segítséget nyújtott számukra.

A kezelésekkel párhuzamosan a pihenő shiatsusoknak szakmai előadásokat szerveznek, ahol információt kapnak a legújabb módszerekről, kutatási eredményekről, új kezelési lehetőségekről.

Ehhez az ismeretterjesztő, és karitatív rendezvény megvalósításához minden segítséget hálás szívvel fogadnak a szervezők.

Látható, hogy itt csupán néhány jó szándékú ember összefogásáról van szó. A munkájukat, idejüket felajánló shiatsu kezelők ellátásáról is saját maguk gondoskodnak.

Támogatók jelentkezését várják a kezelőknek adandó egységes pólók elkészítési költségeihez.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak !

Vargáné Takács Eleonóra
30/496-9791
norashiatsu.xls.hu

Kapcsolódó képek