menu

  • 2016.09.12.

Mozaik Múzeumtúra Roadshow a Bozsóban

Koraesti száguldás az érzékek birodalmában – Hallani, látni, átértelmezni és megfejteni invitálja a Bozsó Gyűjtemény a közönséget.

Szeptember 16-án, pénteken Kecskemét lesz az országos múzeumnépszerűsítő programsorozat, a Mozaik Múzeumtúra Roadshow első állomása.

A Bozsó Gyűjtemény 17:30-tól várja a látogatókat egy Koraesti száguldásra az érzékek birodalmában. Hallani, látni, átértelmezni, megfejteni és nem utolsó sorban játszani hívják a közönséget!
17:30 – 18.00 Bardócz Lajos grafikusművész kiállításának finisszázsa
Tárlatvezetés az ihlet és asszociáció jegyében
Az erdélyi balladák leheletének, a ló szimbolikájának, az újító Nyugatosoknak és a kortárs költőknek a nyomába eredünk.

18:00 – 19.00 Akik transzba ejtenek zenével:
Resti Kornél a múlt ködéből és a jövő előszeléből felbukkanó jelenség: az irodalom és egyéb feleslegesnek tűnő lomok garabonciása, bohém krónikása. Térhez és időhöz nem kötött. Zenés verseit mindig magával hordja: elfújja őket, ha kell, aztán tovább engedi őket a széllel (szemben)…
19.00-20.00 Akik szellemi kalandtúrára ragadnak a művészet parttalan világában: a Kulturális Kvízelítő játékosai
Gyimesi András, a friss magyar bajnok kecskeméti kvízcsapat alapító tagja, és Libor Zoltán, a Quiznight kecskeméti játékmestere által összeállított és levezényelt kulturális kvízjáték. Művészet, irodalom és kultúra játékos, izgalmas, szórakoztató és interaktív formában. Mottó: Azért a kvíz az úr! Vagy a kvíz azúr?

A kvízjátékra a 2-4 fős csapatok a bozso.muzped@gmail.com-ra küldött e-maillel regisztrálhatnak szeptember 14-ig! A győztes csapat az élmény mellett művészeti könyvcsomaggal gazdagodik, a második helyezettet édességcsomaggal kényeztetik.

bozso

Bozsó Gyűjtemény

Kapcsolódó képek