menu

  • 2016.09.12.

Több mint 5 millióval gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Szeptember 10-én ismét Kecskemétre látogatott a Richter Egészségváros.

Az egészségmegőrzés jegyében szervezett szűrővizsgálatok, előadások, beszélgetések és tanácsadások mellett sztárfellépők gondoskodtak a kecskeméti közönség szórakoztatásáról. A nap végén a megyei kórház több millió forintos adománnyal lett gazdagabb.

A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben figyeljen fel a helyi lakosság az egészség megőrzésének fontosságára. Az egészségnap egyben rendhagyó adománygyűjtésként is funkcionált a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából. A társaság 2.000.000 forintos alapadományát a kecskeméti lakosság a programokon és szűréseken való részvétellel tovább gyarapíthatta.

A látogatók 17.30-ig jelentkezhettek az adománypontokat tartalmazó gyűjtőfüzettel, az összesítés után ekkor kezdődött meg ugyanis az ünnepélyes adományátadás.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője hirdette ki az eredményt, a nap végére összesen 5.394.000 forint gyűlt össze.

Ezzel az összeggel Kecskemét az 51 városos lista 8. helyére került.

„A prosztataszűrésen a 743 vizsgálatból 6 esetben találtunk extrémen magas értéket. A vérnyomásmérésünkön pedig közel 800 fő vett részt, ebből 8 főnek helyi ellátásra volt szüksége, 4 embert pedig kórházba kellett szállítani. Ebből is látszik, mennyire fontos ez a program, és az, hogy tudatában legyünk az egészségügyi problémáinknak” – összegezte a kommunikációs vezető a nap eredményeit.

Dr. Svébis Mihály, a kórház igazgatója zárásképp köszönetet mondott a Richter Gedeon Nyrt.-nek a kezdeményezésért, valamint a munkatársainak, akik az egész napot kitartóan végigdolgozták a sátrakban.

“Noha a reggel célként megfogalmazott 10.000.000 forintot nem sikerült összegyűjteni, a kórház, amennyiben szükséges, kipótolja az összeget, így amit a két osztálynak felajánlottunk, azt mindenképpen meg is kapják.” – tette hozzá.

 

hiros.hu

 

Kapcsolódó képek