menu

  • 2016.09.19.

A jövő autói mutatkoztak be Kecskeméten

Magyarország tizenöt éve rendezi meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot szeptember 16-22. között. 

A Mercedes-Benz Gyár csapata ismét izgalmas helyszínné változtatta vasárnap Kecskemét belvárosát az alternatív közlekedési lehetőségek bemutatásával, illetve a gyermekeket segítő közlekedésbiztonsági programokkal.

A jövő megoldásait a világ egyik legismertebb elektromos autója, a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive képviselte.

Az Európai Mobilitási Hét fő programelemét idén is az Európai Autómentes Nap alkotta Kecskeméten szeptember 18-án, ahol több mint 30 szakmai és civil szervezet foglalkozásait és bemutatóit látogathatták az érdeklődők a Kossuth téren, köztük szerepelt a Mercedes-Benz Gyár is. A német vállalat szakemberei mutatták be a jövő autóinak működési elvét, közülük három típust el is hoztak Kecskemétre: bemutatkozott a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, a Smart Fortwo Electric Drive és az elektromos B-osztály, amelynek tagjai „zöld” taxiként üzemelnek a gyár területén. 2015 novemberében megkezdett működésük óta jelentős mennyiségű szén-dioxid kibocsátástól kímélték meg környezetünket.

mercedes1

Egyenesen Németországból érkezett a rendezvényre a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, ami igazi különlegességnek számít nem csak Magyarországon, de az egész világon is, hiszen kétszer akkora az értéke, mint a jelenlegi Forma-1-es Safety Carnak. Négy villanymotorjának összteljesítménye 552 kW (750 LE) és 1000 Nm, ezzel minden idők legerősebb AMG modellje, egyben a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autója. Álló helyzetből 100 km/h-ra 3,9 másodpercre gyorsul, végsebessége pedig 250 km/h, elektronikus korlátozással.

A nagycsoportos óvodás és kisiskolás korosztály számára a Mercedes-Benz Gyár közlekedésbiztonsági foglalkozást szervezett a MobileKids Program (MoKi) segítségével. A gyerekek találkozhattak a kabalafigurával, MoKival is, kapcsolódva a biztonságos közlekedéshez, játékos teszteket, feladatokat oldhattak meg kisebb ajándékokért.

A játékos feladatokat megoldó és bemutató gyerekek között kisorsolásra került egy utazás az elektromos B-osztály modellben, ami a kerékpáros felvonulás záró autójaként mutatkozott be. A Daimler AG 2001-ben hívta életre a kezdeményezést, hogy gyermekek fel tudjanak készülni a biztonságos közlekedésre, azóta több mint 1,5 millióan vettek részt a programban világszerte.

Kecskemét volt az első város, ahol a MoKi segítségével az iskolai tanrendbe is bevezették a közlekedésbiztonsági ismereteket.

A Mercedes-Benz gyár Sport-osztálya emellett interaktív programmal várta a kihívásokat kedvelő és sportos jelentkezőket: két rögzített kerékpáron mérhették össze teljesítményüket egymással.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Kapcsolódó képek