menu

  • 2016.09.20.

A HÉT MESTERLÖVÉSZ

Premierfilm a Malom Moziban.

  • amerikai western, színes, magyarul beszélő (16)
  • rendező: Antoine Fuqua
  • szereplők: Josh Farraday (Chris Pratt), Jack Horne (Vincent DOnofrio), Sam Chisolm (Denzel Washington), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke)
  • 132 perc

 

John Sturges 1960-as filmje a western műfaj egyik kiemelkedő klasszikusa – ami Kuroszava Akira A hét szamurájának vadnyugati változata volt –, amelyben olyanok alakították a címbeli mesterlövészeket, mint Steve McQueen, Charles Bronson, Eli Wallach, James Coburn, és az Oscar-díjas Yul Brynner.

Az eredetihez képest változás, hogy sokszínűbb lett a zsoldoscsapat: most már egy harci díszeit viselő komancs indián (Martin Sensmeier) és egy titokzatos ázsiai férfi, A jó, a rossz és a furcsa c. filmben már komoly westernes tapasztalatokat szerzett Byung-hun Lee is a telepesek segítségére siet.

A film teljes egészen nem fogja lemásolni az 1960-as film sztoriját, az új változat forgatókönyvét John Lee Hancock (Éjfél a jó és a rossz kertjében, A szív bajnokai) és Nic Pizzolatto (True Detective) írta.

A produkciót az az Antoine Fuqua rendezi, akinek ez már a harmadik közös filmje Denzellel A védelmező és a Kiképzés után. Ez utóbbi hozta el Washington második Oscar-díját.

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.
A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

 

port.hu

Malom Mozi

Kapcsolódó képek