menu

  • 2016.09.20.

Félezren tekertek a kerékpáros felvonuláson

A szervezők becslése szerint legalább ötszázan vettek részt szeptember 18-án, vasárnap az autómentes nap hagyományos kerékpáros felvonulásán.

Délután fél 5-kor rendőrségi felvezetéssel és a Mercedes elektromos csodaautóit követve indultak el a biciklisek az Aranyhomok mellől végig a Kápolna utcán, hogy a Széchenyivárosból visszatérve újra találkozzanak a főtéren. Óriási élmény volt látni, amikor a rendezvény végén magasba emelkedtek a biciklik.

Egy szerencsés kislány a legjobb helyről nézhette végig a felvonulást. A Mercedes-Benz Gyár MobileKids programjának résztvevői közül ugyanis kisorsolták, ki ülhet be a gyár egyik elektromos autójába. Egy Sára nevű kislányra mosolygott rá a szerencse, aki arra a kérdésre, ült-e már ilyen gyönyörű autóban, büszkén vágta rá az igent. Ennek ellenére nagyon boldog volt, alig várta, hogy elinduljon a menet.

A felvonulás a Kossuth térről indult a Kápolna utca – Irinyi út – Március 15. utca – Nyíri út – Csabay Géza körút – Tatár sor – Jász utca – Nyíri út – Kőhíd utca – Reile Géza utca – Burga utca – Batthyány utca útvonalon, majd a Lestár téren keresztül a Kossuth téren ért véget. Mint megtudtuk, több mint 350-en regisztráltak a felvonulásra, de ennél sokkal többen vettek részt.

– Általában csak a felvonulók 60 százaléka regisztrál, így valószínűleg legalább ötszázan tekertek ma a főtérről a Széchenyivárosba, majd vissza – nyilatkozta Gózon Tamás, főszervező. – Tavaly 270-en körül volt a regisztrálók száma, így mindenképp rekord az idei szám. Ez is azt bizonyítja, hogy szerencsére egyre több a kerékpáros Kecskeméten.

Gózon Tamás elmondta, hogy óriási sikert arattak a Mercedes új modelljei és a BMW elektromos autói is, ezért jövőre még több környezetbarát járművet csodálhatunk majd meg az autómentes napon.

Egy bácsi szájtátva csodálta a Mercedes Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive-ot, miután visszatért a felvonulással. Amikor megtudta tőlünk, hogy kétszer annyiba kerül, mint a jelenlegi Forma-1-es Safety Car, igencsak meglepődött. – 1962 óta van jogosítványom, azóta még csak nem is koccantam – mesélte. – De ennyi pénzből azt hiszem, inkább egy új szívet vennék. A bácsi elmondta, remek kezdeményezésnek tartja az autómentes napot, ő is inkább busszal jött ma be a Ceglédi útról. – Csak azt bánom, hogy hétfőn ugyanolyan nagy lesz a forgalom, mint amit megszokhattunk – mondta búcsúzóul.

A felvonulás záróakkordja ezúttal is a sorsolás és a hagyományos bicikliemelés volt. A regisztrált résztvevők között kisorsolták a Mercedes-Benz két ajándékcsomagját illetve Kecskemét Megyei Jogú város jóvoltából egy biciklit és egy kerékpáros ajándékcsomagot is hazavihettek a legszerencsésebbek.

 

kecskemet.hu

Kapcsolódó képek