menu

  • 2016.09.28.

„HÍRÖS KECSKEMÉTIEK”

A Város Napjához kapcsolódva szeptember 26-án, hétfő este első alkalommal rendezett pódiumbeszélgetést a Hírös Város Turisztikai Központ. 

A Turisztikai Központ vendége négy „Hírös Kecskeméti” volt, akikkel Kriskó János vezetett társalgást.

Ezúttal Kiss Jenő Jászai Mari- és Katona József-díjas színművésszel, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjával, Farkas Bianka színészpalántával, aki a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulója, Boronkay Péter világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, paralimpikonnal és Csonka András ezüstérmes paralimpikon asztaliteniszezővel ismerkedhettek meg közelebbről a résztvevők.

Hamzáné Lakó Judit, az intézmény szakmai vezetője köszöntőjével indította el a sorozatnak szánt beszélgetés első alkalmát. Az első beszélgetés előtt a vendég kecskeméti paralimpikonokat Bogasov István, a Kecskemét Megyei Jogú Város Sport Munkacsoport elnöke, és a munkacsopot tagja, Újhidy Tibor néhány mondatban köszöntötte a versenyzőket. Ezt követően Kiss Jenő kedves humorával mosolyogtatta meg a nézőket, majd leendő színésznőnk, aki még ugyan színészleányka, bájosságával nyerte meg a nagyérdeműt.

A két paralimpikon, Boronkay Péter és Csonka András sportszeretete, hihetetlen kitartása, elhivatottsága ámulatba ejtette a jelenlévőket. Miközben csak a sikerek utolsó fázisának pillanatait követjük a versenyeken, most szembesültünk a hosszú, fárasztó, feszes munkáról, amiben egy percnyi lazítás sem engedhető meg.

A következő pódiumbeszélgetés novemberben tervezi a Hírös Város Turisztikai Központ.

hiros-kecskemetiek1 hiros-kecskemetiek2 hiros-kecskemetiek3 hiros-kecskemetiek4 hiros-kecskemetiek5

Kapcsolódó képek