menu

  • 2016.10.03.

Törékeny természet – Mező Tibor kerámiái a Ráday Múzeumban

Szeretettel várják az érdeklődőket a “TÖRÉKENY TERMÉSZET” címmel  megrendezett, új időszakos kiállítás megnyitójára.

A megnyitó időpontja: 2016. október 7., péntek 17 óra
Helyszín: Ráday Múzeum, Kecskemét, Kálvin tér 1.
A tárlatot bemutatja: Dr. Mező Tibor

A kiállítás 2016. december 31-ig látogatható.
Október 30-ig kedd – vasárnap 10.00 – 18.00, november 2-től kedd-szombat 10.00-18.00 között. (vasárnap: előzetes bejelentkezéssel). Tel/fax: 76 486 226; E-mail. klenodium@gmail.com,  Kecskemét, Kálvin tér 1.

dr-mezo-tibor-keramia-kiallitas-meghivo-beloldalmt-molino-200-110-korr

MEZŐ TIBOR 1956-ban született a Békés megyei Gyomán. Meghatározó gyerekkori élményei is innen, a Körös ölelte tanyavilágból valók, ahol a szünidőket, ünnepeket, nyarakat tölthette. Gazdálkodó nagyszülei mellett hamar kapcsolatba került a természettel, az állatokkal, megtanulva azokat tisztelni és szeretni. Együtt élni a természettel, s szeretni akkor is, ha esik, ha fúj. Ezek a meghatározó korai élmények juttatták az állatorvosi pályára. Persze ezer más is érdekelte, így a művészetekbe bevezető rajztanára, Szabó Zsuzsa nyitott ki benne „egy másik ablakot” is.
Életének egy válságos szakaszából is ez segítette ki, – maga erejéből. „Ekkor jött a kerámia műhely, ahová egykori tanárom csalt el, és ott ragadtam. Ennek már hetedik éve. Próbálkozásaimból, természet iránti szeretetemből és az ősi anyagokból, elemekből, agyagból, vízből, néha sok-sok sikertelen kísérletből a Tűzben született végül az, ami itt látható.” Nem hivatásos keramikus, nem kizárólagos művészember. „Csak kaptam egy lehetőséget, és kezemet vezetve ezt hozta ki belőlem…” – vallja magáról a Kecskeméten élő , dolgozó és alkotó Mező Tibor, akinek 2016. október 7-én, pénteken 17:00-kor nyílik kiállítása a Ráday Múzeumban.

Kapcsolódó képek