menu

  • 2016.10.06.

Auchan Szolidaritás Napja

36 000 eurós, azaz 11 000 000 forintos támogatást adott át az Auchan Magyarország a kecskeméti Strázsa Tanya Szociális Szövetkezetnek

Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én. Az áruházlánc kecskeméti áruháza ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között adományát a Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet „Strázsa Parapark, akadályok nélkül” című kezdeményezésének, amely az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatán, 2016-ban 36 000 eurós támogatást nyert el. Az alapítvány idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot osztott szét országszerte 20 nyertes civil szervezet között.

auchan auchan-1

Az Auchan áruházlánc alapítványa, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány minden évben országszerte pályázatot hirdet civil szervezetek számára, hogy támogatásával kiemelten fontos társadalmi projektek valósulhassanak meg. A 20. születésnapját ünneplő alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatának nyertes helyi projektje idén a Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet „Strázsa Parapark, akadályok nélkül” című kezdeményezése, amelynek célja közös programok szervezése fogyatékossággal és fogyatékosság nélkül élő gyermekek számára egy Akadálymentes játékokkal berendezett közösségi térben, ahol fogyatékosságokat modelleznek. A civil szervezet három éven keresztül évente 12 000 eurós támogatást nyert el, összesen 36 000 eurót.

Kiemelkedően magas támogatási összeg 2016-ban
Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban megduplázta éves támogatásának összegét, így idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg. A pályázat keretében a vállalat mind a 19 áruháza és központi irodája évről évre maga választja ki a támogatott helyi kezdeményezéseket. Így a 19 áruház 20 kedvezményezettje idén is rendkívül sokszínű területekről került ki, a nyertes civil szervezetekről és a támogatott projektekről a lenti táblázatban találhatóak részletes információk.

auchan

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatán támogatást elnyert 20 civil szervezet és projektje

Civil szervezetek kiállítása és színes családi programok
A Szolidaritás Napján a támogatott Strázsa Tanya Szociális Szövetkezet ünneplésének a vásárlók és a dolgozók is részesei lehettek, akik egy kiállítás keretében képeken keresztül ismerhették meg az Auchan az Ifjúságért Alapítvány idei nyertes civil szervezetének tevékenységét és céljait, valamint az idei és előző évek nyertes projektjeit is. Mindezek mellett a vásárlók különféle szórakoztató családi programokon, sport- és csapatjátékokon is részt vehettek az esélyegyenlőség jegyében.

 

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást üzemeltet, és közel 7000 főt, köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 18 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi befektetéssel. A vállalat széles választékáról és diszkont árairól ismert, nagy alapterületű áruházaiban 40-70 ezer különböző termékféleséget kínál a vásárlóknak. Az Auchan feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a vásárlóerő növeléséhez és vásárlói életminőségének javításához.
Nagy választék kalandból. Auchan

 

Auchan Magyarország Kft.

 

 

Kapcsolódó képek