menu

  • 2016.11.08.

HÁROM USZONYOS BRONZÉREM LENGYELORSZÁGBÓL

2016. november 5-6. között a lengyelországi Gliwice adott otthont a Junior Uszonyos Úszók Európa Kupájának.

A Bácsvíz-KVSC uszonyos szakosztályát Kocsis Marcell képviselte a versenyen, aki három versenyszámából mindháromban érmet tudott nyerni.

– A versenyen csupán két korosztály képviselhette magát, ezért utaztunk ki egy versenyzővel. Ugyanakkor 12 ország 50 egyesületének majdnem 300 versenyzője állt rajthoz, méghozzá egy erős, színvonalas mezőnnyel. Marci szeptembertől egy kisebb sérüléssel bajlódott, de ebből szerencsére már majdnem felépült, így nagyon jó teljesítményt nyújtva mindhárom versenyszámában bronzérmet tudott nyerni. Ráadásul olyan egyéni csúcsokat úszott, amikkel elérhető közelségbe kerültek a szintidők a jövő évi, oroszországi, tomski junior VB-re. Így Blaszák Lilla, Kádár-Németh Kristóf és Kis Roland mellett ő is komoly esélyekkel pályázik arra, hogy a VB-re utazó csapat tagja legyen. Ehhez jó úton halad, elsősorban azt emelném ki vele kapcsolatban, hogy példaértékűen kezeli a versenyhelyzeteket, kiegyensúlyozottan, kiingások nélkül képes magas teljesítményt nyújtani. Mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon jó adottságokkal rendelkezik, már csak az elvégzett edzésmunkára kell figyelnie – értékelt Székely Lilla edzőnő.

A kecskeméti uszonyosok következő versenye a hétvégén, a Kecskeméti Fürdőben megrendezésre kerülő Cápa, Serdülő, Junior Országos Bajnokság lesz, amelyet a sportág iránt érdeklődők is megtekinthetnek.

Eredmények:

50 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 21,20
100 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 46,45
200 méter uszonyos gyorsúszás: 3. helyezett – 1:44,75

A verseny eredményei ITT tekinthetők meg.

Felkészítő edzők: Székely Lilla és Juhos Gergely.

Kapcsolódó képek