menu

  • 2016.11.11.

Lions Jótékonysági Kulturális Est az Agórában

A Szent László Lions Klub jótékonysági, szórakoztató, zenés estje a Hírös Agóra Kulturális Központban.

2016. október 17-én hétfőn szervezett ingyenes látásvizsgálatot követően 2016. november 18-án 19 órától a Kecskeméti Szent László Lions Klub jótékonysági estet rendez a Hírös Agórában. Az est keretén belül, kecskeméti vakok és gyengén látók részére, a mindennapi életüket segítő eszközöket ad át. A rendezvényre támogatói jegyek 2 000 Ft-os áron a Hírös Agóra pénztárában vásárolhatóak meg, mely bevételt a klub teljes egészében jótékonysági célra fordít.

Layout 1

A Kecskeméti Szent László Lions Klub, 19 éve végez karitatív önkéntes munkát. Tagja a Magyarországi Lions Klubok Szövetségének és a Nemzetközi Lions Klubok Szövetségének.

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete.

A világ legjobb civil szervezete

A nagy tekintélyű Financial Times amerikai napilap 2007-ben 445 cégóriás szakembereinek szavazat alapján 34 nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa, a Lions Clubs International Foundation ekkor nyerte el a világ legjobb nem állami (civil) szervezetének megtisztelő címét. A kitüntető címet többek között azzal érdemelte ki az LCIF, hogy a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét, azaz az adományok 100%-át eljuttatja a rászorulókhoz.

A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

Kapcsolódó képek