menu

  • 2016.12.14.

Új térfigyelő kamerák az Erzsébetvárosban

Újabb két térfigyelő kamera kihelyezése történt meg Kecskeméten, ez alkalommal az Erzsébetvárosban, a Mezei utca és a Kinizsi utca kereszteződésében.

Kecskemét közgyűlése idén három alkalommal döntött térfelügyeleti kamerarendszer újabb helyszíneken történő telepítéséről. A döntéseknek megfelelően a Vacsiköz térségében a Mikszáth Kálmán körút és a Nemesszeghy Márta utca kereszteződésében 3 darab, az Árpádvárosban, a Reile Géza utca és a Bagi László utca közötti játszótéren, valamint a Mátis Kálmán utcai bölcsődénél 2-2 darab, míg most az Erzsébetvárosban a Mezei utca és a Kinizsi utca kereszteződésében ugyancsak 2 darab kamera került kihelyezésre.

A kamerarendszer telepítése lehetővé teszi a gyorsabb észlelést, a hatékonyabb rendőri intézkedést, valamint a garázda, rendzavaró elkövetők azonosítását. A kameratelepítésen túl a bűncselekmények elszaporodása miatt a Kecskeméti Rendőr-kapitányság a rendőri jelenlétet is fokozta az Erzsébetvárosban. A közbiztonság javítása érdekében Kecskemét önkormányzata erőteljesebb rendőri jelenlétet kért a város egész területére.
A fenti beruházásokkal már 62-re emelkedett azon helyszínek száma, ahol térfelügyeleti kamerarendszer működik a városban, összesen 114 darab kamerával. Túl ezen, rendszámfelismerő szoftverrel ellátott kamerák további 34 helyszínen működnek, ezek az összes ki- és bevezető úton, valamint a főbb városi csomópontokban lettek elhelyezve.

dr. Homoki Tamás
Kecskemét MJV alpolgármestere

Kapcsolódó képek