menu

  • 2017.01.23.

KECSKEMÉTI SPORTNAP

2017. január 21-e a kecskeméti sport nagy ünnepe volt.

Mindenki megtalálhatta benne a magának fontos, érdekes eseményeket. A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a közgyűlés Sport munkacsoportjával együttműködve ismét maradandót eseménysorozatot alkotott.

Kezdődött a Képviselők-Sportvezetők-Újságírók-Színészek labdarúgó kupával.  A sportvezetők 2., illetve az újságírók 3. helyezése szinte borítékolható volt. A színészek nagyon elégedettek lehettek a 4. helyükkel. A legjobb kapus Horváth Zoltán (Sportvezetők), legjobb góllövő Kállai István 6 góllal. A legjobb játékos Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester lett, aki ezen a napon átigazolt a színészek csapatába. Nélküle, a felerősödő képviselők gárdája megnyerte a kupát.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony gratulált a 2016. évben legsikeresebb, mintegy 140 sportolónak, edzőnek.

Az ünnepséget beárnyékolta a síelésből hazafelé tartó budapesti diákok súlyos balesete. Ujhidy Tibor köszönő beszéde előtt felkérte a megjelenteket, hogy egy perces néma felállással adózzanak a tragikus szerencsétlenség áldozatai ás a tavalyi évben elhunyt kecskeméti sportbarátok tiszteletére. A kecskeméti sporttársadalom nevében megköszönte az önkormányzat növekvő támogatását, és hogy várják a pozitív folytatást.

Az ünnepség utáni fogadáson a sportolók, edzők, sportvezetők, hozzátartozók és városvezetők kötetlen beszélgetéseket folytathattak egymással.

A nap legfényesebb része a 21. Sportbál volt. A teltházas rendezvény résztvevői egyöntetűen jelezték, hogy színvonalában, ünnepélyességében és barátias hangulatában tökéletes szórakozási lehetőséget kaptak.

A Sportbálon 11 kategóriában adták át az Év sportolója díjakat.

1. Földházi Dávid úszó (BÁCSVÍZ KVSC)
2016. Év felnőtt férfi versenyzője
KMJV Közgyűlése Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság kupája

2. Kasza-Kovács Klára súlyemelő (KTE)
2016. Év felnőtt női versenyzője
Raking Kft. kupája

3. Kecskeméti Röplabda Kft. férfi csapata
2016. Év felnőtt csapata
Technik-Park Heliport Kft. kupája

4. Szabó Csaba judo (KJC)
2016. Év utánpótlás fiú versenyzője
BÁCSVÍZ Zrt. kupája

5. Bognár Erika birkózó (KTE)
2016. Év utánpótlás leány versenyzője
KIK-FOR Kft. kupája

6. KESI serdülő fiú röplabda csapata
2016. Év utánpótlás csapata
Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. kupája

7. Tihanics Tibor birkózó edző (KTE) megosztva
Nagysolymosi Sándor judo edző (KJC) – külön kupa
2016. Év edzője
IFESZ-Karcher Kft. kupája

8. Csonka András asztaliteniszező (UNIVER-Sport Kft. )
2016. Év fogyatékkal élő sportolója
Kecskeméti Városgazdasági Kft. kupája

9. Nagy Noel súlyemelő (KTE)
2016. Év szenior férfi versenyzője
KMJV Közgyűlés Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság Sport Munkacsoport
kupája

10. Markóné Babják Andrea íjász (Kecskeméti Íjász Egyesület)
2016. Év szenior női versenyzője
Bács Security Kft. kupája

11.  KESPORT
2016. Év sportmédiája
Kecskeméti SOSZ kupája

Ujhidy Tibor főszervező:  “Nagyon örülök a széles összefogás sikerének. Erre pl. egy aprónak tűnő, ám de fontos jelzést is kaptam. Kértem a kluboktól tombola felajánlásokat. „Egy emberként” álltak az ügy mellé. Jó volt főszervezőnek lenni. Egy kritikai észrevételt nem hallottam az egész napos programmal kapcsolatosan, sőt… A támogatók már a következő sportnap támogatására várnak. Az önkormányzat abszolút partner volt. Mindenki boldog. Ebből lehet építkezni, szorosabb együttműködést kialakítani a klubok között, a klubok és önkormányzat között, illetve nagyobb önkormányzati támogatásért lobbizni. Hajra Kecskemét sportja 2017-ben is!”

Akik nélkül nem jöhetett volna létre a Sportnap:
Raking Kft., Bács Security Kft., Kecskeméti Városgazdasági Kft., IFESZ-Karcher Kft., Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., KIK-FOR Kft., BÁCSVÍZ Zrt., Technik-Park Heliport Kft., Kekememéti Sportegyesületek Szövetsége, Decathlon Kecskeméti Áruház, Ban Sabaj Masszázsszalon, UFC és sok-sok sportszervezet.

Kapcsolódó képek