menu

  • 2017.01.23.

Kiderült, hogy ki ért fel a csúcsra!

Azaz a Domb tetejére, még pontosabban a Domb-futás versenysorozatban ki állhatott fel a dobogóra.

Január 20-án este hangulatos vacsorás est keretében kerültek díjazásra azok a futók, akik legeredményesebben szerepeltek 2016-ban.

A Veyron rendezvényházban tartott futópartin Varga Tibor, a IUSTITIA Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kitért arra, hogy a jelen lévők nélkül nincs futóverseny: futók hiányában nincs rendezvény, de a segítők közreműködése is elengedhetetlen. Bevezetőként a múlt év néhány emlékezetes pillanata is felelevenítésre került, többeknek mosolyt csalt az arcára.

Először néhány szám a 2016-os évről: több mint 1000 célbaérkezés a 7 versenyen. Ez a szám annak fényében különösen szép eredmény, hogy több alkalommal is helyi/környékbeli verseny volt a Domb-futás időpontjában. (másrész 2007-ben, az induláskor még 100-at is alig érte el…). Míg 2010-ben csak 5 személy volt, aki mindig jelen volt, addig tavaly már 17 rendszeres indulót rögzítettek.

„A részvétel a fontos”-elv érvényesítésével több korcsoportban olyan személyek is dobogóra állhattak, akik talán nem a leggyorsabbak voltak, de rendszeresen indultak a futásokon. S az apró pontok összegyűjtése kifizetődő volt…

A kupák átadása közben Varga Tibor ismertette a 2017. évi terveket:

– összesen 21 sportrendezvény!

– a Domb-futás a korábbi hagyományoknak megfelelően zajlik tovább;

– ismét lesz Yours Trulli futás- ezúttal a Hunyadivárosban és már január végén;

– ÚJ kezdeményezés: „Fuss egy napot” 6 órás ultrafutás

– most először: „Bábony”-futás, Kunszentmiklós

– labdával szaladgáló amatőrök is összemérhetik erejüket pl. „Kapufa” labdarúgó tornán.

Az egyes időpontok az egyesület honlapján:

http://www.iusegy.com/oldalak/dombfutasok/dombfutasok_2017.html

Az eredményhirdetést követően mindenki jóízűen fogyasztotta a bőséges vacsorát, közben baráti beszélgetés keretében értékelték az évet.

Képek a rendezvényről:

https://photos.google.com/share/AF1QipOPSgwa_q49QRy22i70yh5MRVtrmVYCkFjISZ8F4qP33UdTQVoMEdfMq2JGlPZVpw?key=d3BzMHRuSHpRZDVIdWV2SzMxdVdMQks3Q3lMdzB3

Iustitia Egyesület

 

Kapcsolódó képek