menu

  • 2017.03.21.

Hírös városi döntetlen a listavezető ellen!

ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club – Dunakeszi Kinizsi Futsal: 3-3 (2-0)

Hétfő este a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club hazai pályán fogadta az eddig hibátlan, toronymagasan listavezető Dunakeszi Kinizsi gárdáját, és egy igen közönségszórakoztató mérkőzésen 3-3-as döntetlen ért el, itthon tartva a nagyon értékes 1 pontot.

A múlt heti újpesti fiaskót követően a kecskeméti játékosok nagy elánnal kezdték meg a mérkőzést, aminek előbb egy kapufával, majd egy bomba góllal adtak hangot. Az 5. percben egy visszagurított labdát Marozsi talált el bődületes erővel, ami így a vendég kapu jobb felső sarkában kötött ki! Szépségdíjas gólt láthatott a mintegy 250 kilátogató hazai szurkoló! (1-0)

Támadásban maradt a hazai alakulat, amelyből egy újabb kapufát találtak Kovács Zs. révén. De nem kellett sokat várni a következő hazai gólra. Miután a Kinizsi gyorsan átállt az 5 a 4 elleni játékra, látva a hírös városi igen masszív védekezést, egy eladott labdára újfent Marozsi csapott le, és jó 30 méterről emelt az üresen tátongó vendég kapuba! (2-0) Felébredt a Kinizsi, egymás után vezették támadásaikat, újra és újra az 5 a 4 elleni taktikai húzással. Ám ekkor még a hazai retesz nagyon jól zárt, és mikor már a védők sem értek oda egy-egy vendégtámadásnál, Gyenes mutatott be bravúrokat. Így a szünetre 2-0-s megérdemelt hazai vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második etapra a Kinizsi mindet egy lapra feltéve azonnal az 5 a 4 elleni játékot kezdte el játszani, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Kijátszott helyzetet követően Szlifka szépített (2-1). Lendületben maradt a listavezető, taktikai húzásuk, hogy ráerőltették a kecskemétiekre az emberelőnyös szituációkat kezdett kifizetődni. A 26. percben újból egy 5 a 4 elleni játékban voltak eredményesek, így már döntetlent mutatott az eredményjelző. (2-2)

A hírös városi játékosok próbáltak a szorításból kijönni, kontrákra rendezkedtek be, aminek újfent egy hazai kapufa, majd egy hazai gól lett az eredménye. A 32. percben Móra szépen játszotta tisztára magát, és még a kapus mellett is elhúzta labdát, így gurítva kapuba a bőrt. (3-2) A hajrára érve a Kinizsi utolsó erőtartalékait is elővette, óriási nyomást helyezett a hazaiak kapujára, hogy végül a 37. percben egy megpattanó lövést követően egyenlíteni tudjanak. (3-3). Az utolsó meccslabda mégis a kecskemétieknél volt, ám a vége előtt 20 másodperccel a vendégek hálóőre óriásit védve mentette csapatának az 1 pontot.

Góllövők: Marozsi Gábor Bence (2), Móra Viktor (1)

Cserenkó Szabolcs a hazaiak vezetőedzője: „A srácok teljesítették azt, amit kértem tőlük. Egy nagyon hajtós, közönségszórakoztató meccs volt. A Dunakeszi tudásbeli fölényét tudtuk ellensúlyozni küzdéssel és alázattal. Teljesen megérdemeltnek tartom a döntetlent. Külön köszönöm a szurkolók nagyszerű buzdítását!!!”

Kapcsolódó képek