menu

  • 2017.06.26.

„Élvezet” a kulturált borfogyasztás

A Kecskeméti Rendőrkapitányság országos szinten egyedülálló baleset-megelőzési programot indított.

Az ittasan vagy bódult állapotban történő vezetés mindenkit érintő súlyos döntés. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki ittasan ül a volán mögé, saját és mások életét is veszélyezteti. A Bács-Kiskun megyei rendőrök a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzéseket az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása érdekében. Emellett minden lehetőséget megragadnak, hogy egyéb fórumokon – többek között iskolákban, rendezvényeken, egyéb előadások keretében – felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

A Kecskeméti Városi Balesetmegelőzési Bizottság (VBB) 2017. évben is folytatja a 2016-ban megkezdett, komplex, átfogó propaganda tevékenységét. A kampány egyik hangsúlyos témája az ittas vezetés veszélyeinek a propagálása.

A kampány újabb elgondolással bővült, melynek keretében a megyeszékhelyi rendőrök felvették a kapcsolatot Koch Csaba borásszal, a Duna Borrégió soros elnökével. A kulturált borfogyasztás velejárója, hogy ittas állapotban senki ne üljön volán mögé. A közös elgondolás eredményeként egy figyelemfelhívó logó elhelyezésére került sor borospalackok címkéjén. Koch Csaba támogatásának köszönhetően az elképzelés megvalósult.

A kulturált borfogyasztást képviselő Koch borászat új termékeinek – Koch Frisch – valamennyi palackján megtalálható a logó. A cél a figyelemfelhívás mellett az, hogy a bort fogyasztók közössége keresse fel a www.elkerüles.hu internetes oldalt. A weboldal elérhetősége szintén olvasható a logón.

A kampányhoz a Hírös Gong Taxi is csatlakozott a VBB megkeresésére. A borosüvegen lévő matricák bemutatását, vagy az arról telefonnal készített fénykép bemutatását követően 10% kedvezménnyel szállítja otthonukba a szolgáltatást igénybe vevőket. A személyszállításra specializálódott társaság bevonásának elgondolását az adta, hogy a VBB szeretne közlekedési alternatívát biztosítani a lakosságnak, melyet kedvezményesen vehetnek igénybe.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy ittas állapotban ne vezessen gépjárművet! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

 

www.police.hu

Kapcsolódó képek