menu

  • 2017.08.01.

Hullócsillagok éjszakája

Az idei évben is megrendezik a HULLÓCSILLAGOK ÉJSZAKÁJA rendezvényt.

2017. augusztus 12-én, szombaton harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hullócsillagok Éjszakája.

LEHOZZUK A CSILLAGOKAT!

Augusztus 12-én 20 órától a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja tart változatos programokat.

Programok a Domb lábánál

20:00 Érdekességek a fényről – Játékos interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak a fényről, sok kísérlettel.
Ebben a programban megtudjuk, milyen gyors a fény és hogyan mérünk vele távolságokat a csillagászatban. Hogyan lehetünk időutazók, a csillagok megfigyelésével? Miért látjuk színesben a világot, és bebizonyítjuk, hogy vannak láthatatlan „színek” is. Végül kiderül, mi mindent mesél a csillagok fénye.
Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

20:30 Így neveld a távcsövedet – avagy hasznos tanácsok a távcsövek használatához.
A programban megismerkedünk távcső működésével, és népszerűbb típusaival. Megtanuljuk mi mire jó a távcsövön, hogyan kell beállítani az égitesteket, és mit (nem) láthatunk a távcsőben.
Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa

21:00 Hozd el távcsöved és megtanítjuk használni!
Ha elhozod távcsövedet, segítünk a használattal kapcsolatos problémák megoldásában. A távcső nélkül érkezőknek pedig tanácsokat adunk, hogy érdeklődési területtől függően milyen teleszkópot érdemes kiválasztani, mire vigyázzunk a vásárlásnál, hogy ne csak „szobadísznek, vagy dióverőnek” legyen jó álmaink távcsöve.
Előadó: a Kecskeméti Planetárium munkatársai, és az MCSE Kiskun Csoportjának önkéntesei

Programok a Dombon

22:00 – 01:00 Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a Dombon lézeres csillagkép-ismertető kíséretében – Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Marsot és sok más érdekességet.
CSAK DERÜLT IDŐBEN! Aki tud, hozzon pokrócot!
Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

Kapunyitás: 19:00
Kapuzárás: augusztus 13. 01:00

Pénztárzárás: 23:30

Kapcsolódó képek