menu

  • 2017.08.28.

“Fuss egy napot” 6 órás ultrafutás

Augusztus utolsó szombatján került sor a “Fuss egy napot” 6 órás ultrafutás 3 fordulójára.

A verseny nevének apropója, hogy sorozat 4 fordulóból áll, s aki minden alkalommal a leghosszabb időszakot választja épp 24 órát, azaz egy napot fog futni…

Többen már túl vannak a félnapon, így ők már visszatérő résztvevőknek számítanak. Ugyanígy azok, akik megfontoltan rövidebb időszakokat választanak.

De ez a nap többeket megtréfált: az elmúlt időszak időjárása nem sok jóval kecsegtetett. S be is következett a “perzselés” (pedig a szervező IUSTITIA Egyesület ezt az időjárást a Domb-futásra tartogatta): már a 10 órás rajtnál közel volt a hőmérő higanyszála a 30 fokhoz. S ez még csak fokozódott!!!

Az útvonal egyéb rendezvény miatt átkerült a csatorna partjára. Itt a futók folyamatosan figyelemmel kísérhették egymást, s az útvonal változatos volt: a kör első fele végig tűző napon (olykor 50 fok közelében!!), míg a másik része fák árnyékában (“csak” 33-35 fok) vezetett. Ennek ellenére most vállalkoztak legtöbben a 6 óra teljesítésére.
S minden induló HŐS lett a saját futamában: ilyen rekkenő hőségben a többség kitartott, hol mosolyogva, hol a fogát összeszorítva, teljesítette a vállalt időt.

A 6 órás futam végeredménye:

Nők:
1. Geráné Tapsztó Ágnes
2. Koleszárikné Németh Beáta
3. Blaskó Zsuzsanna

Férfiak:
1. Blaskó Mihály
2. Dr. Juhász Mihály
3. Káldi Csaba

A teljesítményükre jellemző, hogy a dobogóra felkerüléshez több, mint 60 km-t kellett futniuk! (s ne feledjük: szikrázó napsütésben, körönként kis “alattomos” szintemelkedéssel nehezítve)

A részletes eredmények és képek hamarosan a www.iusegy.com oldalon

A résztvevők fogadkoztak: tudnak ők ennél jobbat is futni, s ígérték, megmutatják novemberben, a záró fordulóban.
Úgy legyen….

 

 

Kapcsolódó képek