menu

  • 2017.09.04.

ISKOLAKEZDÉS BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

A gyermekek biztonsága elsődleges érték, ezért a Bács-Kiskun megyei rendőrök idén is kiemelt jelenléttel segítik a tanévkezdést.

Bács-Kiskun megyében 2017. augusztus 31-én a tanévkezdeti kampány nyitóállomásán – a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság megbízott titkára és az iskola rendőre is képviseltette magát. A rendőrök az első osztályos tanulóknak szilikonos fényvisszaverő karkötőt, iskolakezdési üzenőfüzetet és láthatósági matricát adtak át.

A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt. A 2008 szeptembere óta működő „Az iskola rendőre” program a 2017/2018-as tanévben is folytatódik. A program célja a gyerekek balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a biztonságukat veszélyeztető tényezők felderítése, megszüntetése. Bács-Kiskun megyében az idei tanévben 101 településen 157 oktatási intézményben 126 iskolarendőr teljesít majd szolgálatot, akik folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskola vezetésével és a szülői szervezettel, részt vesznek az iskolai rendezvényeken és igény esetén tájékoztatókat tartanak.

Az új tanévben is tovább folytatódnak az iskolai bűnmegelőzési oktatások: a DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók pedig állandó jelleggel a középiskolákban tevékenykednek. Ezeken felül folytatódik a Drogprevenciós összekötő tiszti hálózat is.

A drogprevenciós összekötők listáját IDE kattintva megtekintheti.

A tanévkezdéshez kapcsolódóan szeptember hónapban – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – kiemelt rendőri jelenlét lesz biztosítva azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, ezzel elősegítve a gyermekek biztonságos közlekedését. Az ilyenkor szokásos kampány során a megyei polgárőrök önállóan is és a rendőrökkel is szoros együttműködésben vannak jelen az oktatási intézmények és az óvodák környékén, elsősorban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában segédkezve. A két szervezet demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére.

Közlekedjenek türelmesen és fokozott figyelemmel!

 

police.hu

Kapcsolódó képek