menu

  • 2017.10.24.

MetroPOLICE Filmnapok az Otthon moziban

A Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Rendőrkapitányság második alkalommal rendezi meg a MetroPOLICE Filmnapokat az Otthon moziban.

A program közel két hétig tart, és számtalan különleges filmet, vendéget és beszélgetést kínál 2017. november 2-13. között.

A tavalyi nagy siker és érdeklődés után természetes volt, hogy a Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Rendőrkapitányság újra megrendezi a MetroPOLICE Filmnapokat.

A helyszín ismét az Otthon mozi, a tematika és a filmkínálat most is különleges. A legújabb filmek mellett filmklasszikusokat is láthat a közönség, miközben a közönségtalálkozókon izgalmas beszélgetések zajlanak filmes és bűnügyi szakemberek közreműködésével.

A MetroPOLICE Filmnapok, mely a tervek szerint jövőre már filmfesztiválként tér vissza, évről-évre igyekszik megújulni. Így lesz ez idén is, amikor a már megszokott vetítések, beszélgetések, kísérőprogramok mellett új elemekkel (Krimimaraton és kerékpáros bemutatóval egybekötött Bike Safe regisztráció) várja közönségét az Otthon mozi.

A megnyitó programja:

MetroPOLICE Filmnapok Amikor mindenre fény derül

2017. november 2-13.

Megnyitó: november 3-án 18 órakor

A rendezvényt megnyitja Kerti István r. alezredes rendőrségi tanácsos kapitányságvezető Kecskeméti Rendőrkapitányság és Bak Lajos a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója

Nyitófilm: Budapest Noir színes, magyar krimi – R. Gárdos Éva
A vetítés után meghívott vendég Gárdos Éva rendező. A beszélgetést Kriskó János vezeti

Az idei MetroPOLICE Filmnapok egységei:

Filmvetítések, közönségtalálkozók, szakmai bevezetők – Gál Kristóf r. őrnagy a rendőrség szóvivője valamint Bogdány Gyula r. alezredes osztályvezető helyettes BKMRFK Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztály

Krimimaraton – Meghívott vendég Ternovszky Béla rendező

Kiállítás – Rendőrtörténeti Múzeum vándorkiállítása: „Ízelítő a Rendőrmúzeum anyagából”, valamint a Kecskeméti Rendőrség történeti kiállítása

Filmklasszikusok – középpontban a magyar bűnügyi filmek, előadó Dr. Varga Zoltán filmesztéta

A program ideje alatt november 4-én Bike Safe regisztrációs napot tartunk, melyhez gyerekprogram kapcsolódik.

Közreműködnek a Veloroom-Kecskeméti Első Sor kerékpárversenyzői.

 A program szakmai vezetői: Tót Szilvia c.r. őrnagy Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály
Csenkiné Túri Edit az Otthon mozi vezetője (+36 30 9 480 890)

Kapcsolódó képek