menu

  • 2017.11.16.

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Tűzoltó-történeti kiállításban

A „Nagy nevek örökösei …….”

December 22-ig látogatható a tűzoltóság történetét bemutató kiállítás, amelyhez az óvodás kortól középiskolás korig kínálnak foglalkozásokat, órákat, programokat.

Gróf Széchenyi Ödön a Magyar tűzvédelem megteremtője. A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kiállításában.

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a gyermekek korosztályának megfelelően olyan kérdésekről beszélgetnek, hogy milyen szerepet töltött be a tűz az emberiség életében? Milyen pozitívumai és negatívumai lehetnek? Hogyan reagálnak az emberek tűz esetén? Mióta foglalkoznak az emberek szervezett formában tűzoltással? Milyen próbát kellett kiállnia annak, aki tűzoltó akart lenni? Milyen tulajdonságokkal kellett rendelkeznie? Mi az a gerundium? Milyen találmányok segítették a tűzoltók munkáját a történelem során?

A beszélgetés és a kiállítás megtekintését követően a 3-10 éves korosztály magára öltheti a tűzoltók egyenruháját, miközben az alábbi kézműves tevékenységek egyikén vehet részt:

  • tűzoltó figura készítése (3-8 évig)
  • tűzoltó autó készítése (10 éveseknek)
  • tűzoltó sisak (5-8 évig)
  • tűzoltó jelvény (7-10 évig)

 

  

Felső tagozatosokkal komolyabban foglalkoznak a tűzoltóság történetében fontos találmányok működésével, gróf Széchenyi Ödön tevékenységével, valamint kézbe vehetik a tűzoltók egy-egy eszközét, és felvehetik a légzőkészüléket.

A foglalkozások ára: 350 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés:  Merinu Éva múzeumpedagógusnál 20/257-5019 vagy  cifrapalota.muzped@gmail.com

 

Kecskeméti Katona József Múzeum
Cifrapalota Kiállítóhelye
Kecskemét, Rákóczi út 1.

Kapcsolódó képek