menu

  • 2017.11.21.

Díjat nyert a kecskeméti Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági programja

A CSR Hungary pályázat zsűrije „A gyermekek biztonságos közlekedésére való felkészítésének a programját” díjazásra méltónak találta.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának „MobileKids – Gyermekek biztonságos  közlekedése” programja junior kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség, a CSR Hungary  Díjat és az ezzel járó két éves védjegyhasználatot.

A CSR Hungary pályázat zsűrije „A gyermekek biztonságos közlekedésére való felkészítésének a programját” díjazásra méltónak találta. Nem véletlenül, hiszen a Mercedes-Benz pályázata egy olyan egyedülálló, működő, fenntartható és mások számára is példaértékű kezdeményezést mutat be, amely a legfiatalabb iskolás generáció biztonságos közlekedésére való felkészítését, a közlekedéstudatos magatartásforma kialakítását valósítja meg Magyarországon. A program az együttműködő intézmények és érintettek széles körét vonja be, amelynek eredményeként a gyermekek – későbbi életük során is – képesek lesznek felelős döntések meghozatalára. Az értékteremtő program hozzájárul egy új, minőségi közlekedéskultúra kialakulásához is.

„Vállalatunk 2012-ben csatlakozott az „Élet Úton – A biztonságos közlekedésre” felkészítés programjához, és célkitűzésként jelöltük meg a stuttgarti MobileKids közlekedésbiztonsági program magyarországi integrációját. A külföldön már sikeres, a Daimler AG által 2001-ben életre hívott program célja, hogy világszerte, így Magyarországon is játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá az iskolás korosztályokat a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdései iránt. A német kezdeményezés tematikája, moduljai illeszkednek az Élet Úton programhoz, melynek keretében a Közlekedéstudományi Intézettel karöltve (KTI) egy, a gyermekek biztonságos közlekedésére felkészítő mintaprojektet indítottunk el Kecskeméten” – ismertette Ludvig Orsolya, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Az elmúlt évek bizonyították, hogy a Mercedes-Benz gyár programja jól működik, az oktatás része lett Kecskeméten, sőt modellként szolgál más gazdasági társaságok, köz- és oktatási intézmények, illetve civil szervezetek számára.
A díjat 2017. november 17-én Ludvig Orsolya, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezetője vette át Budapesten, a Hotel Hungária Centerben.

CSR Hungary Díj 2017

 

Kapcsolódó képek