menu

  • 2017.12.06.

Három pontot hozott a Mikulás a kecskeméti futsalosoknak!

Komoly téttel bíró mérkőzésen a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club tegnap este 5-2-re diadalmaskodott a Gyöngyös csapata ellen, akik a forduló előtt mindösszesen 2 ponttal álltak a kecskemétiek mögött.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Energia Sc Gyöngyös: 5-1 (2-1)

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy egy itthon játszó csapat számára kezdődnie kell, már a 2. percben villant Marsa, aki két csel után szépen lőtte ki a vendégek kapuját. (1-0). Mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, ám helyzeteiket nem tudták gólra váltani, ekkor még jól zárt a gyöngyösi védelem. Az „Energia” szórványos ellentámadásaiban azonban mindig benne volt a veszély az egyenlítésre, a 9. percben egy ilyen ellentámadás során, a menteni igyekvő Gomez lépett bele, és szerencsétlenül pattant a labda a meglepett Peltzer mellett a kapuba. Öngól! (1-1). A hírös városi legények azonban nem hagyták annyiban a dolgot, vezetéssel szerettek volna a szünetre menni, erről Móra és Dobosi gondoskodott, előbbi gyönyörű átemelős passzát utóbbi értékesítette, igazi futsal megoldással! (2-1)

A második félidőben a hazaiak gyorsan dűlőre akarták vinni a mérkőzést, erről újfent Dobosi tett, aki Marsa zseniális vissza passzát vágta a hálóba. (3-1) Ám jöttek a gyöngyösiek, és Csocsánszki bődületesen találta el a játékszert, ami védhetetlenül csapódott a hazaiak kapujának bal felső sarkába, ezzel még izgalmasabbá téve a mérkőzést. (3-2)

Felgyorsultak az események, Marsa kapott „magaslabdát”, amit megszelídítve vágott a kapuba. (4-2). Majd fél percen belül Móra szerez labdát a félpályánál, és végig robogva, védőjét lerázva pöccintett a kivetődő kapus felett a hálóba. (5-2)

A gyöngyös az utolsó 10 percre minden erőtartalékjukat elővéve rohamoztak, ám Peltzer a helyén volt, és több nagyszerű védést bemutatva hozta nullára az utolsó perceket.

Győzelmével a Scoregoal biztosította helyét a felsőházi rájátszást jelentő 6. helyen.

Gólszerzők: Marsa (2), Dobosi (2) Móra (1)

Koós Károly megbízott edző: „Az előjelek jók voltak, bíztam a srácokban. Úgy gondolom, hogy becsülettel megküzdöttek ezért a fontos győzelemért. A kazincbarcikai túrára így pozitív töltettel készülhetünk. Ha továbbra is így tudunk hozzáállni a munkához, akkor a következő meccseink is sikeresek lehetnek!”