menu

  • 2017.12.20.

Nehéz sorsú családoknak gyűjtöttek a Mercedes-Benz gyár dolgozói

Harmadik alkalommal szervezett karácsonyi adománygyűjtést a kecskeméti Mercedes-Benz gyár.

„Az idei „Ajándékozz mosolyt!” jótékonysági akció keretében a vállalatunk munkatársai november eleje óta gyűjtötték az ajándékokat nehéz sorsú családok számára, s nagy örömmel mondhatom, hogy az idei évben is rengeteg ajándék gyűlt össze”, ismertette Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az ajándékok mai ünnepélyes átadásán.

A vállalat munkatársai által felajánlott játékokat, könyveket, tartós élelmiszereket a Kecskeméti Család-és Gyermekjóléti Központ és a kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény juttatja el ezen a héten hátrányos helyzetű családok gyermekeinek.

Az idei év különlegessége, hogy a gyár kapuja előtt 11 méter magas, 5,6 méter átmérőjű tűzifából összeállított – fenyőfát jelképező – karácsonyi installációt építettek fel. A december 20-ig látható alkotás alapanyagát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. rászoruló családoknak ajánlotta fel.

A 200 mázsa tűzifa-adományt a Kecskeméti Család-és Gyermekjóléti Központ a Városi Szociális Közalapítvány közreműködésével, valamint a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány juttatja el olyan családok számára, akiknek nagy gondot okoz a téli tüzelő beszerzése.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Kapcsolódó képek