menu

  • 2018.01.24.

Húsz éve jótékonykodnak a kecskeméti oroszlánok

2018. január 19-én ünnepélyes keretek között emlékezett meg a Szent László Lions Club tagsága az alapításának 20. évfordulójáról.

A jubileumi rendezvényre meghívást kaptak a klub jelenlegi és volt tagjai, továbbá azok családtagjai. A klub húsz éve rendületlenül szolgálja a százéves lions mozgalom ügyét: hétről-hétre programjaival segíti a rászorulókat, folyamatosan szemszűréseket és jótékonysági rendezvényeket szervez, a megszerzett javak 100 %-át a rászorulók megsegítésére költi.

A klub alapító tagjai lions pályafutásukat még a Szent István Lions Club soraiban kezdték közel 28 évvel ezelőtt, de egy viharos válásnak köszönhetően 1997. augusztus 28-án – dr. Szabó Attila vezetésével – egy új klubot hoztak létre.

Ez a klub lett a Kecskeméti Szent László Lions Club. Klub a Charter Night-ját 1997. november 29-én ünnepelte, ezt a dátumot tartják számon a születésnapjának. Dr. Szabó Attila volt a klub alapító elnöke és a klubból 2002-es kilépéséig az egyik motorja. 1997 és 2002 közötti lions munkásságának elismeréseként dr. Chrabák László, a Magyarországi Lions Clubok Szövetségének alkormányzója részére – az ünnepségen – díjat adott.

dr. Chrabák László alkormányzó a 20 éves klubot díszoklevéllel köszöntötte, illetve a Lions mozgalomért végzett zónaelnöki munkájáért díjazta Bus Gábort és a klub irányításában végzett elnöki munkájáért Koncsik Istvánt, a klub elnökét.

Ezt követően Koncsik István, a klub soros elnöke az elmúlt húsz év munkáját megköszönve ajándékkal jutalmazta azt a kilenc alapító tagot, aki a mai napig is aktív tagsággal rendelkezik a klubban. Név szerint: Birkás Menyhért, Bohács József, Dr. Bódog Zoltán, Dabasi Gábor, Herczeg József, Dr. Horváth Gyula, Dr. Herold József, Magyar László és Szenes Márton urakat.

Az alapítók díjazását követően az aktív tagság részére díszoklevél átadásával folytatódott a rendezvény.

A Kecskeméti Szent László Lions Club alapításáról és magáról a kecskeméti Lions mozgalom kialakulásáról kevés írott információ állt rendelkezésre ezért az est múltidézéssel folytatódott és közel két órán keresztül tartottak az alapítók élménybeszámolói, melyeket a klub a későbbiek folyamán a weblapján publikál.

Az alapításban résztvevők élménybeszámolóját követően a „nagytestvér” szerepét betöltő Kecskeméti Szent István Club és annak elnökének, Tarjányi Emőkének köszöntője következett, majd az est díszvacsorával zárult.

További információk: http://www.szentlaszlo-lions.eu/rovatok/esemenyeink/charter-night-2018/

Kapcsolódó képek