menu

  • 2018.03.02.

X. Magyarok Vására Kiskunhalason

2018. március 15-én, csütörtökön, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason megrendezésre kerül a X. Magyarok Vására.

A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát, mely a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek hozzájuk. Az idén is több, mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa Kiskunhalason portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

X. Magyarok Vására rendezvényre érkezik fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel – ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ode látogatókat!
A színpadi produkciók mellett kiemelendő a vándorsólyom éve alkalmából megrendezett 50 perces solymász bemutató, melyben 8-12 madár kerül bemutatásra.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó képek