menu

  • 2018.03.09.

Szakmódszertani nap a Petőfi Sándor Gyakorló Iskolában

2018. március 8-án tartotta a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának gyakorló iskolája Szakmódszertani kiállítását, mely egy bemutatóval vette kezdetét a délelőtti órákban, és egy órai munkákból álló kiállítással ért véget.

Délelőtt 9.00 órakor kezdődött az esemény, melynek témája az MTA-ELTE  Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport Vizuális Kommunikáció  5-8. modul kutatás bemutatása volt.

A program kezdéseként Koczkáné  Sárközi Ilona vizuális- és környezetkultúra tanár, mesterpedagógus és Gergelyné Kiss Melinda informatikai és matematika szakos tanár tartottak  bemutatót az ötödik osztályosok vizuális kommunikáció órájából, majd  10.00 órától vette kezdetét a Szakmódszertani műhely egy témáról szóló  tájékoztatóval, majd szakmai megbeszéléssel.

11.00 órától tanári  posztereket és az órákon készült diák munkákat tekinthették meg az  esemény résztvevői.

A kiállítást Kárpáti Andrea DSc, egyetemi tanár és a Kutatócsoport  vezetője nyitotta meg.

„A kiváló pedagógusok és a kiváló egyetemi  környezet, egyetemi vezetés miatt választottuk a Magyar Tudományos  Akadémia Vizuális Képesség Kutató Csoportja kísérleti színhelyének ezt a  művészetbarát iskolát. A készülő új tantervek, tankönyvek, programok  ebben az iskolában is születnek.

Az itt folyó pedagógiai szakmai munkát  országszerte példaként emlegetik.” – mondta Dr. Kárpáti Andrea.

A program két fővédnöke Finta Zita a Neumann János Egyetem kancellárja,  illetve Dr. Fülöp Tamás, a Pedagógusképző Kar dékánja voltak.

Neumann János Egyetem
kommunikáció

Kapcsolódó képek