menu

  • 2018.03.09.

Tojásfa díszítés

Felhívás a 650 éves Kecskemét Tojásfájának feldíszítésére a Húsvétoló rendezvényen

2018. március 31-én kerül megrendezésre Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény a Hírös Város Turisztikai Központ, a Kecskeméti Katona József Színház, és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

A tojásfa a húsvéti ünnepek egyik fontos dekorációs eleme, amelynek hagyománya eredetileg Németországban és Ausztriában volt népszerű, s amely azóta világszerte elterjedt. Hagyományosan egy rügyező kerti fa ágaira függesztettek dekorált tojásokat.

Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából célul tűzték ki, hogy a rendezvény ideje alatt 650 db tojás kerüljön Kecskemét város tojásfájára, éppen annyi, ahány éves Kecskemét városa, amely arra a fontos eseményre hívja fel a figyelmet, hogy kerek évfordulót ünnepel a város.

Várják olyan alkotó kedvű óvodás csoportok/iskolai osztályok jelentkezését, akik szívesen részt vennének ebben a játékban.

Nyeremények:

I. helyezett iskolai osztály részére: A Kecskeméti Sportiskola (KESI) jóvoltából Jégpálya használat díjmentesen egyszeri alkalommal, felhasználható: 2018. április 15-ig,

I. helyezett óvodai csoportok részére: Kecskeméti Vadaspark belépők és még sok más értékes nyeremény.

A játékban való részvétel feltétele, hogy hímes tojást helyeznek a tojásfára és regisztrálják azt. Örülnéneka szervezők, ha minél több, saját készítésű hímes tojást vinnének, hogy még különlegesebb legyen a tojásfa, de nem muszáj, hogy saját alkotás legyen, bármilyen függelékkel ellátott tojás megfelel: kifújt tojás, műanyagtojás, papír tojás, hungarocell tojás stb. Azon iskolai osztály/ óvodai csoport, aki a legtöbb regisztrált tojást helyezi fel a város tojásfájára, az nyeri el az első díjat.

A játék 2018. március 31-én 10 órától – 17 óráig tart.

A nyertes iskolai osztály/ óvodai csoport osztályfőnökét/ óvónőjét telefonon értesítik. A nyertes osztálynak/ óvodai csoportnak hozzá kell járulnia, hogy a nyeremény átadásáról készült cikket hírportáljainkon közzétesszük.

A rendezvény ideje alatt a gyermekek egyéb játékos feladatokban vehetnek részt, melyek során pecsétek gyűjtésére van lehetőség.

Öt pecsét megszerzése után csokitojást vagy csokinyuszit kapnak ajándékba, amelyeket a Hírös Város Turisztikai Központban lehet átvenni. A tojásfa-díszítéshez hozott tojásokért is jár egy pecsét!

Örülnének, ha minél több osztály, csoport csatlakozna és tenne tojásokat a fára.

Mindenkit szeretettel várnak a Húsvétoló rendezvényen 2018. március 31-én, Kecskeméten a Rodostó térre (Hírös Város Turisztikai Központ parkolója)!

Információ: Petákné Bogár Judit
Tel.: 76/504-780
Email: petakne.judit@aranyhomok.hu

Kapcsolódó képek