menu

  • 2018.03.14.

Szülővárosom Kecskemét, a 650 éves város

Kiállítás a Bozsó Gyűjteményben

A Bozsó Gyűjtemény várja az érdeklődőket Bozsó János festőművész Szülővárosom Kecskemét, a 650 éves város című kiállításának megnyitójára március 21-én, szerdán 16.30-ra.

Köszöntőt mond Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét MJV alpolgármestere, időkapszulákat bontanak a Bozsó Gyűjtemény munkatársai: ifjú Bozsó János, Kovács Ágnes, Loránd Klára.

A kiállítás megtekinthető március 22. és április 29. között, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között.

A Bozsó Gyűjtemény kvízjátékáról és képnyomozásáról a facebook oldalukon tájékozódhatnak.

A március 15-i ünnepi hosszú hétvégén a szokásos nyitva tartással várják kedves vendégeiket! Csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható a Bozsó Gyűjtemény.

Klapka György díszszablyája

Április 1-ig vitrintárlattal emlékeznek a gyűjtemény épületének egykori lakójára, Klapka Györgyre. Levéltári dokumentumok segítségével felidézik a Klapka-ház egykori lakóit, az építtető Deák Pál főbírót és Klapka Friedrich hadnagyot, a honvédtábornok nagybátyját. Klapka György díszszablyája mellett bemutatják a huszárok nem mindennapi életének eszközeit, sőt azt is, hogy mit rejtett egy huszár ládája. A kiállított tárgyak az állandó kiállítás részeként, múzeumi belépőjeggyel tekinthetőek meg.

Bozsó Gyűjtemény
Kecskemét, Klapka u. 34.
www.bozso.net

Kapcsolódó képek