menu

  • 2018.03.26.

Megyei sportverseny értelmi sérülteknek

Értelmi fogyatékosoknak szerveznek csapat sportversenyt.

2018. április 6-án a Kecskeméti Szent László Lions Club az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottjai számára szervez csapat sportversenyt.

13 hat fős csapatot hívtak meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt. A gondozókkal, fiatalokból álló segítőikkel, Leo klubjuk tagjaival, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival együtt közel 200 fő résztvevőre számítanak.

A sportverseny célja túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén. Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék; a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség – és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora -mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok készülnek a versenyre, tehát már hetekkel előre gyakorolnak, ezzel folyamatos közös programot hoznak létre számukra.

A verseny szervezésébe, lebonyolításába és magába a versenybe is bevonják fiatalokból álló Leo klub tagjait, akik a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását. Klubtagjaikkal együttműködve a generációk közötti határok fellazulnak.

A rendezvény helye: Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka (Kecskemét, Tóth László sétány 2.)

Időpontja: 2018. április 6., péntek 09:00-tól 12:30-ig.

További információk: Harsányi Zsuzsanna ( info@szentlaszlo-lions.eu +36-30-307-1479 )

Kapcsolódó képek