menu

  • 2018.04.17.

Kecskeméti Sólymok

Jégkorong utánpótlás

A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai és anyagi támogatásával alakították meg év elején a Kecskeméti Sportiskola (KESI) jégkorongszakosztályát. A jégkorong utánpótlás oktatását a legkisebb korosztályban (szuper mini – U8 és mini – U10) kezdték meg. Februárban fedett jégpálya is átadásra került, hozzájárulva az újonnan alakult csapatok minél sikeresebb felkészüléséhez. Az edzéseket Szabó István, egykori válogatott jégkorongozó és Redler Attila egykori jégkorongozó tartja.

A fiatal csapatok már ebben a szezonban is megmérettetéseken bizonyítják tudásukat. 2018. április 14-én az U10 szakosztály a Szegedi Műjégpályán Makó és Szeged elleni barátságos mérkőzésen vett részt. 2018.április 29-én az U8 korosztály tagjai indulnak Szegedre szerepelni.

Bár a jó idő miatt a jégpályától búcsút kellett vennie a gyerekeknek, ám a csapatok a szezonzárást követően sem pihennek; a nyári edzések tornatermi keretek között folytatódnak.

A gyerekek és az edzők kitartó lelkesedésének, a jégkorong szövetség szakmai támogatásának, a Kecskeméti Sportiskola felkarolásának, a város támogatásának és Gubicz László kecskeméti jégkorongozó, erőfeszítéseinek eredményeképp hamarosan Kecskemét is bekerülhet az ország jégkorong utánpótlásának kiemelt helyszínei közé.

Kapcsolódó képek