menu

  • 2018.05.28.

Ezer lámpás éjszakája

Gyertek haza!  Ezer lufit engedtek a magasba Kecskemét főterén

Visszaszámlálás után egyszerre engedtek a magasba ezer lufit vasárnap este Kecskemét főterén, miközben hangosan kiáltotta a tömeg: Gyertek haza! Az országos rendezvénysorozat egyik helyszíne volt városunk is. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet az eltűntekre.

Megdöbbentő arányban nőtt évek alatt az eltűnt és elcsellengett gyermekek száma hazánkban. A kampányt 2011-ben indították el. Az akkori rendőrségi statisztikák szerint 10 400 fiatalkorú eltűnését jelentették be a nyomozóhatóságoknál az előző évben, vagyis 2010-ben. Ez a szám már akkor is sokkoló hatású volt, de azóta ez a folyamat évről évre romlik. Az eltűnés miatt regisztrált hatályos körözések száma 2018. április 10-i állapot szerint fiatalkorúak esetében 1 726, gyermekkorúak esetében 649.

2018-ban a “7 perces gyerekes családok” felszámolásáért küzdünk. Egy nemrég készült hazai felmérés szerint ugyanis egy átlagos magyar család naponta, átlagosan csak 7 percet beszélget a gyermekével. Ennél több időt töltünk naponta tévénézéssel, rádióhallgatással, barátainkkal, kollégáinkkal, házi kedvenceinkkel. És a gyerekeinkre miért csak 7 perc jut?

“Ha nem tudod megmenteni az emberiséget, ments meg egy gyereket!”

 

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek