menu

  • 2018.06.12.

Szépül, zöldül Kecskemét

Újra virágba borulnak a „szocreál” balkonok.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület a Hírös Kertészek Egyesületével karöltve szervezte meg újra a Virágos Balkonok programot. Ezen felül pedig elindul a városban egy fásítási akció.

Volt piros, és volt narancssárga virág is azok között, amelyeket hétfőn osztott szét a Kecskeméti Városszépítő Egyesület a Petőfi Sándor utcai szalagházak lakóinak.

A Virágos Balkonok akciót immáron 5. éve rendezik meg a hírös városban.
Már megkapták a „szépítő csomagot” a Lordok Házban, az OTP-házban, a Petőfi Sándor utcai szalagházban, kedden pedig a Horváth Döme körúti társasháznál lesz az osztás. Király József, elnök, Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke szerint, olyan épülteket próbálnak célba venni, amelyek az elmúlt rendszerben épültek, és igazából egy kicsit idegenek a város belsőtől. Ezzel is oldva a kissé feszes szocreál hangulatot. Elmondta, hogy a 650. évforduló alkalmából egy fásítási akciót is elindítanak ősszel, amely nem csupán a közösségi érzetet fejleszti, hanem a jövőnek is üzen.

„Hiányoznak az utcán, főleg a belvárosi részen fák. Mi azt gondoltuk, úgy kellene pótolni, hogy az utcában lakók, a házuk előtt ültessenek fát, rakják hozzá a maguk saját erejét, és ehhez párosulna az egyesület ereje is.”

Idén mintegy 1500-1800 tő virág, főként petúnia és futómuskátli talál gazdára. Lakónként hat tő virágot és kellő mennyiségű virágföldet adományoznak a kecskemétieknek.

 

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek