menu

  • 2018.06.14.

Múzeumok Éjszakája

Harmincegy kecskeméti intézmény, művészeti műhely gondoskodik a Múzeumok Éjszakájának programjairól, így idén is sok izgalmat tartogat számunkra az év leghosszabb éjszakája.

Időpont: 2018. június 23. szombat

A Bozsó Gyűjteményben idén is lesz Korcsmakert a Múzsákhoz, 21 órakor a hagyományokhoz híven a Városi Fúvószenekar nyitja meg a programokat. A Cifrapalotában népek játékaival ismerkedhetnek a gyerekek, de lesznek szerelmi jóslások és Szent Iván éji szerelemcsalogatók is.

A Ciróka Bábszínházban a Max és Móric, az Üveghegy díjas A lepkeoroszlán című darabot nézhetjük meg, emellett tartanak egy különleges bábkoncertet is.

A Ifjúsági Otthonban rendezik meg a Családok éjszakáját, ennek keretében szárnyas kecskén repülhetünk majd a 650 éves Kecskemét felett.

A Katona József Színházban idén is lesz kulisszajárás, a Kápolna Galériában pedig sok más mellett slam poetryra is várják az érdeklődőket.

A főtéren a Barackpálinka és Borfesztivál keretében 20 órától a 30 éves a Csík zenekar ad koncertet Kiss Tibor (Quimby), a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Fitos Dezső Társulata és Hegedűs Zoltán közreműködésével. Emellett sok-sok izgalmas program vár a kultúrkalandorokra június 23-án, érdemes előre felkészülni, hogy osszuk be az időnket.

A helyszínek többsége 18 és 24 óra között látogatható június 23-án, a belépés ingyenes. A városi helyszínek között a közlekedést Múzeumi Buszjáratok segítik. A buszokon vásárolható, korlátlan utazásra jogosító karszalagok ára 500 Ft, 6 éven aluliaknak az utazás ingyenes.

Online elérhető a Múzeumok Éjszakájának idei programfüzete, de okostelefonra is telepíthető a programfüzet, hogy ne maradjunk le semmiről.

A részletes programok ITT érhetőek el!

Forrás: hiros.hu

Kapcsolódó képek