menu

  • 2018.06.19.

Idén is POSZT-díjazott lett Kecskemét

Véget ért a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

A szakmai zsűri szerint a kolozsvári Rosmersholm lett a legjobb előadás, a legjobb rendezés díját Székely Kriszta kapta. Szemenyei János a Csárdáskirálynőben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat.

A POSZT a versenyprogram 14 előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várta a látogatókat június 7. és 16. között. A színházi találkozó válogatói – Regős János, színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, valamint Térey János, író, költő, drámaíró, műfordító – a 2018-as versenyprogramba a 2017. március 1. és 2018. március 10. között bemutatásra kerülő (illetve az előző válogatói ciklus utolsó két hetében bemutatott, a korábbi válogatók által meg nem tekintett) előadások közül 7 nagyszínházi és 7 kamaraelőadást választottak ki.

A két válogató Balog Józsefet, a MASZK Egyesület elnökét, illetve Bazsányi Sándort, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar esztétika szakának megbízott tanszékvezetőjét választotta segítőnek.

A Macska a forró bádogtetőn, a Tóték és a Platonov után 2018-ban a kecskeméti Katona József Színház Csárdáskirálynő című előadása is képviseltette magát a POSZT versenyprogramjában. A pécsi közönség előtt is hatalmas sikert aratott a kecskeméti nézők idei kedvence, a 2017/18-as évad operettbemutatója, Kálmán Imre Csárdáskirálynője Béres Attila rendezésében.

A magas színvonalú versenyprogram szakmai zsűrije sem hagyta elismerés nélkül a produkciót, a Bóni szerepét alakító Szemenyei János nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. A kecskeméti színház művésze a szombat esti gálán vette át a megtisztelő kitüntetést.

Forrás: szinhaz.hu, kecskemetikatona.hu

Kapcsolódó képek