menu

  • 2018.07.16.

Kitelepült az EFOTT-ra a Mercedes-Benz Gyár

Állásinterjú bulihangulatban

A Velencei-tó partján folytatta országos kampányát a német autógyár, amelynek keretében a fiatalok számára mutatta be Kecskemétet, illetve Magyarország idén legvonzóbb munkahelyét.

Mintegy félszáz gyakornoki pozíciót, a duális képzéseket, Kecskemét dinamikus fejlődését, valamint a jelenlegi és a 2020-ban elinduló új Mercedes-Benz gyárban rejlő munkavállalói lehetőségeket népszerűsítette a német vállalat az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT). A fesztivál július 15-ig tartott a Velencei-tó mellett, több tízezer látogatóval.  Az EFOTT az egyik legismertebb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztivál, amelyet leginkább a középiskolások és főiskolások, egyetemisták látogatnak.

„A jövő generáció iránt nyitott és elkötelezett Mercedes-Benz gyár a története során először van jelen az EFOTT-on. Innovatív helyszíni megjelenésekkel, interaktív programokkal és akár azonnali állásinterjúval várjuk a fiatalokat. Szeretnénk számukra megmutatni, hogy Kecskeméten jó élni, a Mercedes-Benz pedig nemzetközi tudást biztosít, karrier építhető és mifelénk hosszú távon is biztonságos a jövő” – mondta Ludvig Orsolya, a Mercedes-Benz gyár kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. Hangsúlyozta: a július 10-ei start óta több száz érdeklődő kereste fel a Mercedes-Benz standját, köztük számos fiatal hölgy is. A diákokat elsősorban az érdekli, hogy milyen juttatási és továbbképzési csomagok, valamint előre lépési lehetőségek várják őket, legyen szó gyakornoki vagy alkalmazotti pozícióról.

A kecskeméti autógyárnál a következő két évben csaknem 2500 új munkahely létesül a második üzemegységnek köszönhetően, amelynek építése már megkezdődött. Nem csak a gyártásra keresnek folyamatosan új munkatársakat, hanem az adminisztrációs területekre is. Szeptemberben nyitja meg kapuit a Mercedes-Benz Academy Kecskemét, amely elsősorban a duális diákok, hallgatók számára nyit teret, és a legkorszerűbb oktatási eszközöket biztosítja.

 

Kapcsolódó képek