menu

  • 2018.09.11.

Kecskeméti Szent László Lions Club hétfői aktivitása

A Kecskeméti Szent László Lions Club és fiataljaink a Kecskeméti Szent László Leo Club tagjai a Kuti Optika bevonásával felvilágosító előadással egybekötött egészségügyi szűrést végeztek a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai részére.

Az aktivitást 2018. szeptember 10. hétfő délelőtt 10 és du. 1 óra között tartották a Wojtyla házban, mely vércukor-, vérnyomásmérésből és látás vizsgálatból állt. A szűrést kiegészítette egy diabetesz prevenciós teszt kitöltése. A szűrést egy rövid tájékoztató előadással kötötték össze a cukorbetegség és a látás romlás kapcsolatáról.

A látásvizsgálat eredményének megfelelően, a vizsgálaton résztvevő mintegy 41 fő hátrányos helyzetű ember szemüvegét teljes egészében a klub finanszírozza, köszönhetően a Városi Támogatási Program keretében és egy NEA-TF-18-SZ-0054 számú pályázaton elnyert összegnek valamint a Kuti Optika felajánlásának.

A szemüvegek átadása, a látás hónapja alkalmából hagyományosan a Hírös Agórában október 12-én megtartandó, a három kecskeméti lions klub által közösen szervezett gálaest keretében történik.

Az előadás témájának megfelelően a diabetikus ebédet szombaton finanszírozza a klub a Wojtyla Ház gondozottai számára. A jószolgálati szervezet tagjai évek óta hagyományosan több alkalommal is biztosítják a napi fő étkezést.

Kapcsolódó képek