menu

  • 2018.09.25.

Férfi Futsal NB II Bajnoki 4. forduló

Ellentétes félidők, elhullajtott pontok!

A Scorgoal Kecskeméti Futsal Club hazai környezetben fogadta a Kistarcsa VSC együttesét, és ugyan az első félidőben lezárhatta volna a mérkőzést, amit végül nem tett meg. Így a lelkes vendégek ezt megköszönve elvittek egy pontot a Hírös Városból.

Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Kistarcsa VSC: 2-2 (2-0)

Nagyszerűen kezdett a kecskeméti csapat, az első pillanatoktól magához ragadta a kezdeményezést, és nagyszerű támadásokat szövögettek az ellenfél kapuja előtt, állandó nyomás alatt tartva a kistarcsai kaput. A 2. percben Bánóczki szép megoldásával meg is szerezte a vezetést a hazai alakulat (1-0). A lendület azonban itt nem fogyott el. Gyakorlatilag egy kapuzott a hazai gárda, és ha a vendégek portása nem fog ki igazán jó napot, már az első 10 percben tetemes előnyre tettek volna szert a kecskeméti futsalosok. A 13. percben újra Bánóczki villant és egyéni megoldásával 2-re növelte az előnyt a hazaiak részére. A mintegy 200 szurkoló ebben a periódusban igen szép megoldásoknak tapsolhattak, szögletvariációk is jól sültek el a hazai oldalról, ám néha a szerencse sem állt a hírös legények mellé. Egy ilyen szöglet variációt követően Marozsi rúgta szét a kapufát. Az ellenfél, néhány kósza kontrát kivéve, nem tudott nagyobb ellenállást kifejteni.

A második félidőre teljesen érthetetlen módon megváltozott a mérkőzés képe. Lassú, körülményes és tanácstalan hazai játékosok, míg a másik oldalon megérezve a lehetőséget, egy nagyon dinamikus és leginkább lelkes kistarcsai csapat érkezett meg a meccsbe. A vendégek kontrái nagyon ültek a lassú hazai játékosok között, több támadásánál Csővári bravúrjai kellettek, hogy ne kapjon gyors gólt a hazai alakulat. Majd a 25. percben egy figyelmetlenség a hazai oldalról, csúnyán eladott labda, amiből indulva a vendégek 6 méterest harcoltak ki. Dolhai Gergő a vendégek villámgyors támadója állt a labda mögé, és kegyetlenül be is vágta azt. (2-1) A hazaiak próbáltak ugyan ritmust változtatni, de ezen az estén, ez már nem sikerült. Ugyan a helyzetek a másik oldalon is meg voltak, de a hazaiak sokszor 3 méterről sem tudtak gólt szerezni. A 33. percben aztán egy szélvész gyors ellentámadásból, Dávid Péter bombázott elemi erővel a balfelsőbe, Csővári tehetetlen volt. (2-2) Mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai csapat, ám ekkor már technikai hibák sokaságával is meg kellett birkózni a kecskeméti futsalosoknak, és ez egy ilyen meccsen más sok volt. Így maradt a 2-2 a végére.

A kecskeméti csapat csak bánhatja, hogy nem sikerült az első félidőben nagyobb előnyt kicsikarnia, eldöntve ezzel a meccset. Ez nem sikerült és az igen lelkes kistarcsai csapat megérdemelten vitt el 1 pontot a Messzi István Sportcsarnokból.

Gólszerzők: Bánóczki (2)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Csalódott vagyok, ezt a mérkőzést három ponttal kalkuláltuk. Hazai közönség előtt nem is lehetett volna más a cél! Sajnos nem ez az első eset, hogy a biztos játékot és a biztos vezetést követően elbizonytalanodunk, és nem tudjuk lezárni a meccset. Az első félidőben ment is a futsal, sok elemet viszont láttam a srácoktól, amit a vendégek lelkes játékkal próbáltak ellensúlyozni. A második félidőre szétesett a játékunk, felvettük újra a kispályás stílust, kapkodóvá és pontatlanokká váltunk. Nehéz bármit is szakmailag egy ilyen meccs után mondani, a következő napokban videó alapján kielemezzük a játékot és megoldást találunk arra, hogyan tartsuk fenn a teljes koncentrációt a meccs egészére. Két kőkemény mérkőzés következik a csapatnak, fel kell ráznunk a társaságot!”